News

Studiu. Omicron se înmulțește de 70 de ori mai repede decât Delta în căile respiratorii

Un studiu al cercetătorilor din Hong Kong arată că varianta Omicron se înmulțește de 70 de ori mai repede decât Delta în căile respiratorii. Totuși, noua tulpină ar produce forme de boală mai puțin severă
16.12.2021 | 12:31
Studiu Omicron se inmulteste de 70 de ori mai repede decat Delta in caile respiratorii
ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au efectuat un studiu care arată că varianta Omicron se înmulțește de 70 de ori mai repede decât Delta în căile respiratorii. Totuși, potrivit acestora, noua tulpină ar fi mai puțin severă.

Omicron se înmulțește de 70 de ori mai repede decât Delta în căile respiratorii

Un studiu condus de cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Hong Kong oferă primele informații despre modul în care noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2 infectează sistemul respirator al oamenilor.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au descoperit că Omicron infectează și se înmulțește de 70 de ori mai repede decât tulpina Delta sau varianta originală a virusului, în căile respiratorii.

Aceste rezultate ar putea explica de ce Omicron se transmite mai repede între oameni decât variantele anterioare.

ADVERTISEMENT

În schimb, același studiu arată că infecția cu Omicron la nivelul plămânilor este semnificativ mai mică decât prima variantă a virusului, ceea ce poate fi un indicator al unei severități mai scăzute a bolii.

Această cercetare este în prezent evaluată de alți oameni de știință și urmează să fie publicată.

ADVERTISEMENT

Studiul poate fi citit AICI.

Ce au descoperit cercetătorii despre Omicron

Pentru a afla mai multe despre noua tulpină Omicron, oamenii de știință au utilizat culturi ex vivo ale tractului respirator. Această metodă utilizează țesut pulmonar îndepărtat pentru tratamentul plămânului, care este în mod normal aruncat.

Dr. Chan și echipa sa au izolat cu succes varianta Omicron a virusului COVID-19 și au folosit acest model experimental pentru a compara infecția cu SARS-CoV-2 original din 2020, varianta Delta și varianta recentă Omicron.

ADVERTISEMENT

Ei au descoperit că noua variantă Omicron se reproduce mai repede decât virusul original SARS-CoV-2 și varianta Delta, în căile respiratorii. La 24 de ore de la infectare, varianta Omicron s-a replicat de aproximativ 70 de ori mai mult decât Delta și prima varianta a virusului.

În schimb, varianta Omicron s-a replicat de peste 10 ori mai puțin în țesutul pulmonar uman decât virusul original SARS-CoV-2. Acest lucru poate indica, spun cercetătorii, o severitate mai mică a bolii.

“Este important de menționat că severitatea bolii la om nu este determinată doar de replicarea virusului, ci și de răspunsul imun al gazdei la infecție, care poate duce la dereglarea sistemului imunitar înnăscut, adică ‘furtuna de citokine’.

Se observă, de asemenea, că, prin infectarea multor mai mulți oameni, un virus foarte infecțios poate provoca boli mai severe și deces, chiar dacă virusul în sine poate fi mai puțin patogen.

Prin urmare, luate împreună cu studiile noastre recente care arată că varianta Omicron poate scăpa parțial de imunitatea de la vaccinuri și infecțiile anterioare, amenințarea generală a variantei Omicron este probabil să fie foarte semnificativă”, a declarat doctorul Chan.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!