News

Studiu. Pandemia de coronavirus ar putea dura încă doi ani: ”Se va opri după ce va infecta 60-70% din populație”

01.05.2020 | 09:00
Studiu Pandemia de coronavirus ar putea dura inca doi ani Se va opri dupa ce va infecta 6070 din populatie
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus ar putea dura încă doi ani. La această concluzie îngrijorătoare au ajuns recent cercetătorii de la o universitatea din Statele Unite ale Americii.

Studiu. Pandemia de coronavirus ar putea dura până la doi ani: ”Se va opri după ce va infecta 60-70% din populație”

Noul coronavirus ar putea să continue răspândirea pentru o perioadă de la 18 luni la doi ani, până când 60%- 70% din populația Globului va fi infectată, a anunțat o echipă de experți epidemiologici într-un raport publicat joi și citat de CNN.

ADVERTISEMENT

Experții au avertizat SUA și întreaga planetă să se pregătească pentru un scenariu cât se poate de rău, care include un al doilea val mare de infecții cu coronavirus din toamnă și iarnă.

Chiar și în cel mai bun caz, oamenii vor continua să își piardă viața din cauza acestui virus, au prezis ei.

ADVERTISEMENT

Extinderea acestui virus la nivel global nu se va oprit până când 60-70% din populația lumii va va fi infectată”, sună avertismentul lansat de Mike Osterholm, cel care conduce Centrul pentru Cercetarea și Politica Bolilor Infecțioase (CIDRAP) de la Universitatea din Minnesota.

La raportul americanilor a mai contribuit epidemiologul Harvard School of Public Health Marc Lipsitch, care este, de asemenea, este un expert de top în materie de pandemie.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu are imunitate la COVID-19

Întrucât noul coronavirus este o maladie necunoscută cercetărilor, experții avertizează că încă nu există nicio persoană care să-și fi câștigat imunitatea.

”Durata pandemiei va fi probabil de 18 până la 24 de luni, deoarece imunitatea se dezvoltă treptat în populația lumii”, au mai notat specialiștii americani.

ADVERTISEMENT

COVID-19 este comparat de experții din Minnesota cu Covid-19 cu o tulpină pandemică de gripă.

“Din cauza unei perioade mai lungi de incubație, a răspândirii mai asimptomatice și a unei rate de infecții mai mare, COVID-19 pare să se răspândească mai ușor decât gripa.

Mai mulți oameni vor trebui să se infecteze și să devină imuni înainte ca pandemia să se termine”, adaugă ei. Bazat pe cele mai recente pandemii antigripale, acest focar va dura probabil 18 până la 24 de luni.

Trei scenarii ale acestui coronavirus sunt luate în calcul de experții americani.

  • Scenariul 1: Primul val de Covid-19 din primăvara anului 2020 este urmat de o serie de valuri mai mici repetitive care apar în timpul verii și apoi în mod constant pe o perioadă de un an la doi ani, diminuând treptat cândva în 2021
  • Scenariul 2: Primul val de Covid-19 este urmat de un val mai mare toamna sau iarna și unul sau mai multe valuri mai mici în 2021. “Acest model va necesita reinstituirea măsurilor de atenuare în toamnă, în încercarea de a reduce propagarea în jos. de infecții și să împiedice supraviețuirea sistemelor de asistență medicală “, au scris experții. ”Acest model este similar cu ceea ce s-a văzut cu pandemia din 1918-19.”
  • Scenariul 3: O “diminuare lentă” a transmisiei în curs. “Acest al treilea scenariu probabil nu ar necesita reinstituirea măsurilor de atenuare, deși vor continua să apară cazuri și decese.”
ADVERTISEMENT