News

Studiu publicat de CDC. Omicron, risc de deces cu 91% mai mic decât la Delta

În urma cercetărilor făcute, oamenii de știință americani au anunțat că tulpina Omicron are un risc de deces cu 91% mai mic decât varianta Delta. Studiul a fost publicat de CDC
13.01.2022 | 13:33
Studiu publicat de CDC Omicron risc de deces cu 91 mai mic decat la Delta
ADVERTISEMENT

Un studiu publicat de CDC arată că Omicron are un risc de deces cu 91% mai mic decât Delta. De asemenea, în cazul infectării cu noua tulpină, riscul de a fi internat la terapie intensivă, în stare gravă, este cu 74% mai mic.

Studiu publicat de CDC. Omicron, risc de deces cu 91% mai mic decât la Delta

Datele studiilor anterioare conform cărora Omicron nu este la fel de periculos precum tulpinile precedente au fost confirmate și de cercetătorii americani.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din Statele Unite ale Americii au constatat că noua tulpină este cu 91% mai puțin mortală comparativ cu variantele precedente ale virusului COVID-19.

Directoarea CDC, Rochelle Walensky, a mai precizat că riscul de a fi internat la terapie intensivă, în stare gravă, în urma infectării cu Omicron, este cu 74% mai mic decât în cazul îmbolnăvirii cu varianta Delta.

ADVERTISEMENT

“Zero cazuri cu infecție cu varianta Omicron au primit ventilație mecanică, în comparație cu 11 cazuri cu infecții cu varianta Delta pe toată perioada de urmărire”, este menționat în studiu.

De asemenea, riscul de internare cu simptome ușoare sau medii e mai scăzut cu 53%, a mai spus Rochelle Walensky.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au mai indicat și faptul că durata medie a spitalizării a fost cu 3,4 zile mai scurtă în cazul persoanelor spitalizate în urma infectării cu Omicron comparativ cu pacienții spitalizați din cauza îmbolnăvirii cu varianta Delta. Mai precis, timpul de spitalizare e cu aproximativ 69% mai mic în cazul infecțiilor cu noua tulpină.

Studiu CDC
Omicron este cu 91% mai puțin mortal decât Delta, arată un studiu CDC. sursă foto: Twitter/Rochelle Walensky

 

Vezi AICI întregul studiu.

Ce metode au fost folosite de cercetătorii americani

În contextul în care varianta Omicron a SARS-CoV-2 a atins rapid diseminarea globală, reprezentând majoritatea infecțiilor din Statele Unite până în decembrie 2021, cercetătorii americani au efectuat un studiu referitor la infecția cu această tulpină.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește metodele folosite în cercetare, oamenii de știință au precizat că au analizat datele clinice și epidemiologice din cazurile testate pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 în cadrul sistemului de asistență medicală Kaiser Permanente Southern California din 30 noiembrie 2021 până la 1 ianuarie 2022.

“Am potrivit modelele de riscuri proporționale Cox pentru a face o comparație între durata de internare a pacienților infectați cu Omicron, respectiv cu Delta.

Am luat în considerare numărul internărilor în spital, simptomele inițiale ale pacienților în urma îmbolnăvirii, numărul oamenilor internați la Terapie Intensivă, precum și a celor care au primit ventilație mecanică și, nu în ultimul rând, rata de mortalitate în rândul persoanelor infectate cu cele două tulpini ale coronavirusului”, au mai spus spus cercetătorii americani.

ADVERTISEMENT