News

Studiu. Cei mai mulți români preferă să-și cumpere o locuință și să o aibă complet finisată

Un studiu arată că 70% dintre români preferă să-și cumpere locuinţe și să fie complet finisate, iar alți 23% dintre români sunt în căutare de chirie. 
15.12.2021 | 15:22
Studiu Cei mai multi romani prefera sasi cumpere o locuinta si sa o aiba complet finisata
ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat de platforma de imobiliare Storia.ro și a avut ca scop deslușirea așteptărilor românilor în ceea ce privește o locuință, atât ca aspect, cât și ca preț.

S-a descoperit nu doar că 70% ar opta pentru a-și cumpăra un imobil, iar 23 % ar prefera să stea în chirie, ci și că peste 30% și-ar dori o casă sau un apartament cu 2 camere.

ADVERTISEMENT

Câți bani ar fi dispuși să ofere românii pentru o locuință

De asemenea, 16% ar vrea apartament cu 3 camere, 15% garsonieră sau studio, iar doar 3% ar opta pentru un apartament cu 4 sau chiar mai multe camere.

Totodată, s-a mai aflat în urma studiului că 46% dintre români nu s-ar da în lături de la o locuinţă care nu este mobilată. În ceea ce privește prețul,  29% au răspuns că ar fi dispuși să scoată din buzunar o sumă între 60.001-100.000 euro pentru achiziția unui imobil.

ADVERTISEMENT

Referitor la chirie, 86% dintre participanți ar da până în 350 euro. Un alt lucru interesant este că 53% dintre români ar dori să-și amenajeze locuința de unii singuri sau ajutați de rude/persoane dragi, doar 26% fiind dispuși să colaboreze cu meseriași în domeniu, și doar 21% ar opta pentru varianta firmei de construcții.

”Aşa cum reiese din datele prezentate de Storia.ro şi OLX Imobiliare, interesul românilor de a avea o proprietate a lor rămâne în continuare unul crescut la nivel naţional, în ciuda actualului context pandemic.

ADVERTISEMENT

Ne bucurăm, astfel, să venim în întâmpinarea celor care doresc să achiziţioneze ori să închirieze o locuinţă cu informaţii utile, de interes pentru mai multe segmente de consumatori”, a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Real Estate, citată de Agerpres.

Tinerii preferă locuințele noi

Analiza realizată de Storia.ro mai scoate la iveală și că tinerii sunt mai în căutare de locuințe noi. Concret, 1 dintre 3 tineri cu vârste între 18-34 ani se înclină către un apartament nou, iar 1 din 5 respondenţi ce au între 35 şi 55 ani nu fac pretenții ce țin de vechime.

ADVERTISEMENT

De altfel, dintre participanții cu un buget de  100.000 euro, 8% ar fi interesaţi de un imobil mai vechi, iar  34% ar prefera locuința nouă și 58% nu pun accent pe vechime.

Dacă vă întrebați la îmbunătățirile în care românii ar investi la cumpărarea unei locuințe sunt: centrală termică individuală-49%,  obiecte sanitare și de calitate-38%, bucătărie utilată-31%.

Un detaliu esențial al rezultatului studiului este și că tinerii cu vârste între 18 și 34 ani au un buget mai mic, spre deosebire de cei aflați la vârste peste 55 ani, ce au reușit să-și pună deoparte un buget stabil.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde