News

Studiu. Simptomele COVID-19 diferă de la copii la adulți. Ce stări comune nu dezvoltă cei mici

08.05.2020 | 16:57
Studiu Simptomele COVID19 difera de la copii la adulti Ce stari comune nu dezvolta cei mici
ADVERTISEMENT

Un studiu recent arată că simptomele COVID-19 diferă foarte mult de la copii la adulți. Cercetătorii din Wuhan au constatat o serie de stări comune pe care nu le dezvoltă cei mici.

Studiu. Simptomele COVID-19 diferă de la copii la adulți. Ce stări comune nu dezvoltă cei mici

Medicul pediatru Mihai Craiu a prezentat pe pagina sa de socializare un studiu realizat în primul focar de infecție cu coronavirus din lume, Wuhan (China).

ADVERTISEMENT

Conform analizelor specialiștilor chinezi, s-a constatat faptul că un important procent dintre copiii internați cu COVID-19 nu au avut simptome ”clasice” ale acestei boli.

Din 20 de copii internați, doar 60% au avut febră (12 din 20), iar un procent de 65% (13/20) au fost depistați cu tuse.

ADVERTISEMENT

”Vestea momentului este una care vine și confirmă optimismul reținut in fata infecției COVID-19, la copil.

Este nevoie de o abordare diferită la copil, față de adult, deoarece în acest studiu (postat mai jos) a fost obiectivat faptul că mulți pacienți pediatrici infectați nu au febră și tuse, precum bolnavii adulți.

ADVERTISEMENT

60% din copiii COVID-19 pozitivi au avut febră si 65% tuse. Cu alte cuvinte în comunitățile cu circulație intensă a virusului SARS-CoV-2 pot exista copii infectați care nu au o boală asemănatoare adulților! Dar care ar putea să o dea bunicilor, dacă nu se respectă regulile de distanțare socială și igienă.”, scrie medicul din România.

Copiii nu dezvoltă complicațiile adulților

La nivel mondial, un lucru este cert după primele luni în care COVID-19 a luat sute de mii de vieți: copiii nu au forme grave ale bolii. Riscul cel mai mare în legătură cu cei mici este ca aceștia să fie purtători de coronavirus și cei din jurul lor să fie infectați.

ADVERTISEMENT

”Vestea bună este că imensa majoritate a copiilor infectați cu noul coronavirus nu dezvoltă complicațiile adulților și că există doar extrem de rare forme severe de boală (asemănătoare sindromului Kawasaki sau sindromului de șoc toxic – TSS). Sunt in toata Europa câteva zeci de astfel de cazuri.

Cum spune un prieten “în cazul COVID-19 nu mi-e frică de copii ci de părinții/bunicii lor”!

ȘTIM DIN CE ÎN CE MAI MULTE despre noul coronavirus si vom reuși, la un moment dat, să trecem peste această incercare. Trebuie doar să respectăm regulile emise de autorități!”, a mai spus doctorul Craiu.

ADVERTISEMENT