News
notix pixel id

Studiu: Sute de mii de copii din România nu au acces la învățământul online

19.10.2020 | 17:24
Studiu: Sute de mii de copii din România nu au acces la învățământul online
Sute de mii de copii din România nu au acces la învățământ online. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Peste un sfert dintre copiii din România nu au acces la educație online, conform unui studiu realizat de Salvați Copiii România.

Mai grav, 43% dintre cadrele didactice nu dețin parial sau total resursele materiale necesare învățământului online, conform Digi 24.

La studiu au mai participat Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar

ADVERTISEMENT

Peste 25% dintre copiii din România nu au avut acces la învățământ

Guvernul Orban a anunțat că școlile vor activa în scenariu roșu, deci elevii și profesorii vor fi trimiși acasă și vor învăța online în momentul în care situația epidemiologică devine dramatică.

Cu toate acestea, 43% dintre profesori și 28% dintre elevi nu au cum să învețe online, potrivit studiului.

ADVERTISEMENT

„Criza socială îi afectează mult mai grav pe cei vulnerabili, iar pentru copii, îngrădirea accesului la educație are consecințe greu, dacă nu imposibil, de corectat ulterior. Neparticiparea școlară nu e o opțiune în nicio societate, din contră, educația trebuie protejată în acest context atât de dificil”, a anunțat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România, conform Digi 24.

Mediul rural este, cum era de așteptat, zona roșie a problemelor atunci când vine vorba de învățământ online.

ADVERTISEMENT

„Rezultatele acestei analize sunt cu adevărat alarmante: aproape 30% dintre copii și părinții cu copii în școală declară că nu dețin resursele materiale necesare învățământului online. În ultimele luni, sute de mii de copii au fost lăsați în urmă de către sistemul educațional din România. Putem trata acest eșec ca pe o lecție din care să extragem două concluzii principale: în primul rând, măsurile sociale, precum asigurarea accesului la internet pentru elevi și acordarea corespunzătoare a burselor școlare, sunt indispensabile în acest context, iar în al doilea rând, este esențial să înțelegem cu toții faptul că școala nu va mai arăta niciodată ca înainte. Avem o oportunitate uriașă de a evolua, de a face lucrurile mai bine. Ține de fiecare dintre noi să profităm de această oportunitate”, a adăugat Rareș Voicu, Președinte Consiliul Național al Elevilor.

Studiul a analizat situația din 915 unități școlare din învățământul preuniversitar, din 40 de județe.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri