Hotnews

Studiu ULUITOR. Ce riscă bărbaţii care nu se spală regulat pe dinţi

Bărbaţii care nu se spală regulat pe dinţi ar putea avea probleme mai mari decât cele legate de dantură sau de prospeţimea respiraţiei. Cel puţin asta arată un studiu cu rezultate...
Autor: Adrian Barna | 15.02.2015 | 11:22
Studiu ULUITOR. Ce riscă bărbaţii care nu se spală regulat pe dinţi

Bărbaţii care nu se spală regulat pe dinţi ar putea avea probleme mai mari decât cele legate de dantură sau de prospeţimea respiraţiei. Cel puţin asta arată un studiu cu rezultate neaşteptate, citat de Daily Mail.

Pare de necrezut, dar un studiu realizat de cercetătorii turci sugerează că bărbaţii care suferă de inflamarea gingiilor au mari şanse să dezvolte disfuncţii erectile.

Cercetarea arată că 53% dintre bărbaţii care suferă de disfuncţii erectile aveau gingiile inflamate. Concret, bărbaţii care au probleme cu gingiile sunt de trei ori mai predispuşi la disfuncţii erectile decât cei care au gingiile sănătoase. Spălatul regulat pe dinţi previne problemele gingivale.

Medicul care a condus cercetarea, Fatih Oguz a explicat că parodontoza cronică poate declanşa afecţiuni vasculare, care la rândul lor sunt asociate cu disfuncţiile erectile.

“Disfuncţiile erectile sunt o problemă majoră de sănătate care afectează în jur de 150 de milioane de bărbaţi”, a precizat medicul turc.

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!