ADVERTISEMENT
News

Studiu. Un medicament antiviral dă rezultate în lupta împotriva coronavirusului

Autor: Traian Terzian | 17.04.2020 | 11:25
Studiu. Un medicament antiviral dă rezultate în lupta împotriva coronavirusului
Un medicament antiviral dă rezultate foarte bune în lupta împotriva coronavirusului, s-a stabilit în urma unui studiu realizat la un spital din Chicago. Sursă foto: hepta.ro

Un medicament antiviral dă rezultate foarte bune în lupta împotriva coronavirusului, s-a stabilit în urma unui studiu realizat la un spital din Chicago, care tratează cazurile dificile de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Un medicament antiviral dă rezultate în lupta împotriva coronavirusului

Unitatea medicală a început să folosească Remdesivir, un medicament antiviral, pentru pacienții aflați în stare gravă din cauza coronavirusului, iar acesta a dat rezultate îmbucurătoare.

Conform statnews.com, Remdesivir a fost unul dintre primele medicamente identificate ca având potențialul de a se lupta cu SARS-CoV-2, iar lumea medicală aștepta rezultatele studiului clinic realizat de compania farmaceutică Gilead.

ADVERTISEMENT

Universitatea din Medicină din Chicago a recrutat 125 de persoane, dintre care 113 cu boli severe, pentru cele două studii clinice. Toți pacienții au fost tratați cu perfuzii zilnice de Remdesivir.

”Pacienții noștri sunt în situații grave și majoritatea pleacă acasă la șase zile după tratament”

”Cea mai bună veste este că majoritatea pacienților noștri au fost deja externați, ceea ce este minunat. Am pierdut doar doi pacienți”, a declarat Kathleen Mullane, specialistul în boli infecțioase de la Universitatea din Chicago, care coordonează studiile.

ADVERTISEMENT

Cercetătoarea americană a precizat că pacienții ajung la spital cu febră mare, dar aceasta scade la scurt timp după ce încep terapia cu Remdesivir. Ea spune că aceștia ies de pe ventilarea mecanică la o zi după ce primesc tratamentul.

”Majoritatea pacienților noștri sunt în situații grave și majoritatea pleacă acasă la șase zile după tratament. Asta ne arată că durata terapiei nu trebuie să fie de 10 zile. Avem foarte puțini care au ieșit la 10 zile, poate trei pacienți”, a continuat Mullane.

ADVERTISEMENT

Studiul pe persoane aflate în stare gravă din cauza COVID-19 include 2.400 de participanți în 152 de unități medicale din întreaga lume. Există și un alt studiu pe pacienți aflați într-un stadiu moderat al bolii, iar testele se efectuează pe 1.600 de oameni din 169 de centre medicale.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că România a fost inclusă între statele care va testa 4 scheme terapeutice împotriva noului coronavirus, pentru a vedea care este cea mai bună în tratarea pacienților COVID-19, printre acestea fiind ș tratamentul cu Remdesivir.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!