News

Studiu. Un medicament antiviral, soluția împotriva coronavirusului? La peste 65% dintre pacienți starea s-a ameliorat

11.04.2020 | 13:21
Studiu Un medicament antiviral solutia impotriva coronavirusului La peste 65 dintre pacienti starea sa ameliorat
ADVERTISEMENT

Un medicament antiviral ar putea fi soluția în tratarea pacienților infectați cu noul tip de coronavirus, după ce la peste 65% dintre cei care au primit acest tratament starea de sănătate s-a ameliorat.

Un medicament antiviral, soluția împotriva coronavirusului

Conform Pittsburgh Post-Gazette, 53 de pacienţi bolnavi de coronavirus cu vârste cuprinse între 23 şi 82 de ani, internaţi în spitale din SUA, Europa, Canada şi Japonia, au fost tratați cu medicamentul antiviral Remdesivir, care poate fi o soluție viabilă.

ADVERTISEMENT

Tratamentul a fost administrat intranevos timp de 10 zile. După 18 zile, la 36 de pacienţi (68%) starea de sănătaate s-a ameliorat în sensul că au necesitat cantităţi mai mici de oxigen sau nu au mai necesitat asistare a respiraţiei. În schimb, la opt dintre ei starea s-a deteriorat.

Dintre aceștia, șapte au murit, majoritatea având vârste de peste 70 de ani. Rata de mortalitate de 13% în rândul acestor pacienţi este mai scăzută decât în alte grupuri, dar datele nu pot fi comparate decât pe grupuri similare de pacienţi.

ADVERTISEMENT

”Observaţiile sunt de natură să ne ofere speranţe”

”În prezent nu există un tratament cu eficacitate dovedită pentru Covid-19. Nu putem trage concluzii sigure din aceste date, însă observaţiile făcute pe acest grup de pacienţi spitalizaţi sunt de natură să ne ofere speranţe”, a declarat Jonathan Grein, directorul secţiei epidemiologice a Centrului Medical Cedars-Sinai.

Acest studiu este fără grup de control, astfel că rezultatele nu pot fi interpretate decât într-un mod limitat. De asemenea, studiul nu specifică ce alte tratamente au mai primit aceşti pacienţi.

ADVERTISEMENT

Tratamentul cu Remdesivir este testat pe pacienţi cu coronavirus şi de cercetători din China şi Institutele Naţionale de Sănătate din Statele Unite, ca şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Un potențial vaccin împotriva coronavirusului a început să fie testat pe oameni, iar în cazul în care va da rezultate el ar putea ajunge pe piață până la sfârșitul anului. O companie din Pennsylvania a început deja să injecteze voluntari sănătoși.

ADVERTISEMENT

Alte șase tipuri de coronavirus au fost identificate la lilieci, familie de virusuri din care face parte și SARS-CoV-2, care a dus la pandemia de COVID-19. Deși nu sunt înrudite cu SARS-CoV-2, încă nu se știe modul în care noile tipuri de coronavirus ar putea afecta sănătatea oamenilor

ADVERTISEMENT