News

Studiu. Vaccinul Moderna este eficient la adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani

Vaccinul Moderna, eficient la adolescenții cu vârsta de 12-17 ani. Compania va cere autorizație în iunie
25.05.2021 | 20:02
Studiu Vaccinul Moderna este eficient la adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani
ADVERTISEMENT

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna a anunţat că vaccinul anti-Covid este eficient la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani.

Vestea a venit în urma rezultatelor unor teste clinice. Compania intenţionează să ceară în luna iunie o autorizare a vaccinului autorităţilor de reglementare din întreaga lume, relatează AFP.

ADVERTISEMENT

”Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea covid-19 la adolescenţi”, declară, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel, conform News.ro

Vaccinul Moderna este eficient la adolescenți cu vârsta de 12-17 ani

”Vom prezenta aceste rezultate FDA şi autorităţilor de reglementare din lume la începutul lui iunie şi vom cere o autorizaţie”, a transmis Bancel.

ADVERTISEMENT

Studiul făcut de Moderna a fost efectuat în SUA  și a vizat 3.700 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani.

Dintre persoanele testate, două triemi au fost vaccinaţi cu serul anti-Covid, iar o treime cu un placebo.

ADVERTISEMENT

”După vaccinarea cu două doze, niciun caz de covid-19 nu s-a înregistrat în grupul vaccinat, în timp ce în cel vaccinat cu un placebo s-au înregistrat patru (cazuri), rezultând o eficienţă a vaccinului de 100% la 14 zile de la a doua doză”, anunţă în comunicat Moderna.

În urma vaccinării cu o doză s-a înregistrat o eficienţă de 93%

Până acum nu s-a înregistrat vreo îngrijorare cu privire la siguranţa sa, a anunţat Moderna. Efectele secundare înregistrate la adolescenţi sunt aceleaşi ca cele înregistrate la adulţi.

ADVERTISEMENT

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat deja la această categorie de vârstă, în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite.

Peste 68.000 de persoane vaccinate în România în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate în România 68.820 persoane.

48.111 de persoane au primit serul produs de Pfizer, 6.224 pe cel de la Moderna, 7.467 pe cel de la AstraZeneca, iar 7.018 persoane au fost vaccinate cu ser Johnson&Johnson. Astfel, de la începerea campaniei de vaccinare, 4.183.320 de persoane au fost vaccinate, dintre care 4.183.320 cu ambele doze.

ADVERTISEMENT