News

Studiul care aruncă în aer tot ce știam despre COVID-19! Ce s-a întâmplat la Wuhan

30.12.2020 | 11:44
Studiul care arunca in aer tot ce stiam despre COVID19 Ce sa intamplat la Wuhan
ADVERTISEMENT

Studiul care aruncă în aer tot ce știam despre COVID-19 a fost făcut chiar în China, locul de unde a plecat virusul care a pus pe jar întreaga planetă. 

Concret, un studiu al Centrului pentru controlul bolilor, realizat imediat după declanșarea epidemiei, arată câteva lucruri inedite.

ADVERTISEMENT

Astfel, în Wuhan au fost infectați cu coronavirus de zece ori mai mulți oameni, aproximativ 500 de mii decât arătau raportările oficiale.

Studiul despre coronavirus care aruncă în aer tot ce știam

În același timp, este interesant de știut și o altă descoperire a studiului. Răspândirea virusului în restul țării fusese oprită după doar o lună.

ADVERTISEMENT

Realizat la începutul acestui an, la o lună după ce în China a izbucnit primul val al pandemiei, studiul Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor arată că aproape 5% dintre cei 11 milioane de locuitori ai orașului Wuhan aveau deja anticorpi la Covid-19.

Mai mult de atât, conform cercetătorilor, autoritățile din China au raportat oficial puțin peste 50 de mii de cazuri (1%) în Wuhan. De menționat că nu au fost luate în considerare și cazurile asimptomatice.

ADVERTISEMENT

Cei care au realizat studiul au prelevat probe de la 34.000 de persoane din Wuhan, precum și din întreaga provincie Hubei, dar și de la Beijing, Shanghai și încă alte patru provincii.

După doar câteva zile, aceștia au determinat o prevalență a anticorpilor de 4,43% în Wuhan și de 0,44% în provincia Hubei, din care face parte Wuhan.

ADVERTISEMENT

De altfel, dintre cele 12 mii de persoane testate în afara provinciei Hubei doar două persoane au avut anticorpi pentru coronavirus.

Lucrul acesta, spun cercetătorii, arată în mod evident că măsurile luate în Wuhan au împiedicat răspândirea virusului pe o scară mai mare.

De remarcat că publicarea studiului trebuie corelată cu iminența sosirii în China a unei echipe de oameni de știință care vor efectua o investigație legată de originile virusului.

 

ADVERTISEMENT