News

Studiul pe copii care ar putea să spulbere tot ce se știa despre COVID-19!

19.11.2020 | 10:35
Studiul pe copii care ar putea sa spulbere tot ce se stia despre COVID19
ADVERTISEMENT

Studiul pe copii care ar putea să spulbere tot ce se știa despre COVID-19 a avut loc în Australia! Mai exact, infanții dintr-o familie din Melbourne au dezvoltat un răspuns imun la coronavirus în ciuda expunerii la care au fost supuși chiar de părinții lor.

Raportul de caz, condus de Institutul de Cercetare pentru Copii Murdoch (MCRI) și publicat în Nature Communications, a arătat că, în ciuda contactului strâns cu părinții infectați și simptomatici, inclusiv un copil care împarte patul cu adulții, copiii au avut rezultat negativ în mod repetat pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, aceștia nu au afișat nici măcar simptome minore. Dr. Shidan Tosif de la MCRI a spus că, în comparație cu adulții, copiii cu COVID-19 au de obicei o infecție foarte ușoară sau asimptomatică, dar diferențele care stau la baza răspunsurilor imune ale copiilor și adulților la virus au rămas neclare.

Cum ar putea copiii să spulbere tot ce se știa despre COVID-19!

Studiul a analizat profilul imunitar al unei familii din Melbourne, familie formată din doi părinți cu COVID-19 simptomatici și cei trei copii ai lor în vârstă de școală primară.

ADVERTISEMENT

Înainte ca acest virus să îi îmbolnăvească pe adulți, aceștia au participat la o nuntă într-un alt oraș, dar fără copiii lor. După întoarcere, au apărut primele simptome. Vorbim despre tuse, nas congestionat, febră și dureri de cap.

Toți membrii familiei au intrat imediat într-un studiu de cercetare. Probele, inclusiv sânge, salivă, tampoane pentru nas și gât, scaune și urină au fost colectate de la familie la fiecare 2-3 zile.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au descoperit anticorpi specifici SARS-CoV-2 în saliva tuturor membrilor familiei și în teste serologice detaliate, comparativ cu controalele sănătoase.

Dr. Melanie Neeland, care a condus partea de laborator a raportului, a declarat că echipa a efectuat o analiză atentă a diferitelor subgrupuri de celule imune și tipuri de anticorpi, arătând că cei mici au avut un răspuns imun care ar putea conține virusul.

ADVERTISEMENT

„Cel mai mic copil, care nu a prezentat niciun simptom, a avut cel mai puternic răspuns anticorp”, a spus ea. În ciuda răspunsului activ al celulelor imune la toti copiii, nivelurile de citokine, mesagerii moleculari din sânge care pot declansa o reactie inflamatorie, au ramas scazute. Acest lucru a fost in concordanta cu simptomele lor usoare sau lipsa.

Dr. Tosif a spus că, deși toți membrii familiei s-au recuperat complet fără a necesita îngrijiri medicale, din păcate, echipa nu ar putea fi sigură cât timp, dacă ar fi, sunt protejați împotriva reinfectării.

Profesorul asociat al MCRI, Nigel Crawford, a declarat că studiul a ridicat posibilitatea ca, în ciuda expunerii cronice, sistemul imunitar al copiilor să le permită să oprească în mod eficient virusul de a se replica în celulele lor.

„Investigarea raspunsurilor imune la SARS-CoV-2 in toate grupele de varsta reprezintă cheia pentru intelegerea susceptibilitatii bolii, a diferentelor de severitate si a candidatilor la vaccin”, a mai spus medicul.

 

ADVERTISEMENT