Sporturi

Su-Wei Hsieh vrea VAR şi în tenis: “Ar fi interesant. Ne-ar putea ajuta”

14.07.2018 | 15:56
SuWei Hsieh vrea VAR si in tenis Ar fi interesant Near putea ajuta
ADVERTISEMENT

Su-Wei Hsieh vrea VAR şi în tenis. Taiwaneza care a eliminat-o pe Simona Halep de la Wimbledon, propune o schimbare majoră în tenis.

Su-Wei Hsieh vrea VAR şi în tenis. Taiwaneza a avut parte de un episod neplăcut la Wimbledon în meciul său din optimi contra slovacei Dominika Cibulkova şi propune să se introducă tehnica VAR şi în tenis, pentru ca jucătorii să beneficieze de un arbitraj corect. Hsieh si Cibulkova s-au certat după ce arbitrul a decis să-i acorde sportivei din Taiwan un punct pe care iniţial i-l acordase slovacei.

ADVERTISEMENT

În urma acestui conflict, Hsieh a propus ca şi în tenisul feminin să existe un arbitraj video, o versiune îmbunătăţită a sistemului hawk-eye. “Ar fi interesant să avem un arbitraj video ca la fotbal. Arbitrul de scaun ia decizii importante, dar nu are cum să fie tot timpul perfect. Nu este o meserie uşoară. Reluarile TV ar fi bune şi ne-ar putea ajuta”, a declarat Hsieh, conform BBC.

Su-Wei Hsieh vrea VAR şi în tenis

Slovaca a trecut de Hsieh, cea care a învins-o pe Halep, dar victoria a fost umbrită de acest incident. Slovaca a cerut ca un punct să fie al ei doar pentru faptul că arbitra a greşit: aceasta s-a încurcat, după un hawk-eye, crezând că Hsieh fie nu a returnat mingea, fie a făcut-o în out. Supervizorul turneului a intervenit şi a făcut dreptate, astfel că punctul s-a rejucat, cum era normal să se întâmple. Doar că Cibulkovăi nu i s-a părut deloc firesc ce s-a întâmplat, considerând că greşeala arbitrei nu poate fi întoarsă. 

ADVERTISEMENT
Tags: