News

SUA, a treia zi consecutivă cu doborârea recordului zilnic de infectări cu Covid-19: ”Suntem mai îngrijorați ca niciodată”

03.07.2020 | 07:46
SUA a treia zi consecutiva cu doborarea recordului zilnic de infectari cu Covid19 Suntem mai ingrijorati ca niciodata
ADVERTISEMENT

Pentru a treia zi la rând, Statele Unite ale Americii au înregistrat un nou record de infectări cu Covid-19 în ultimele 24 de ore de raportare.

De la 48.000 de cazuri marți și cele aproape 53.000 de miercuri, ziua de joi a adus o creștere a contaminărilor la un bilanț de-a dreptul îngrijorător: 55.274!

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, planurile mai multor state din cele 50 care formează SUA, de redeschidere a economiei, au intrat în impas și riscă o nouă amânare.

SUA, încă o zi cu un record de infectări cu Covid-19: ”Suntem mai îngrijorați ca niciodată”

Bilanțul cazurilor de coronavirus din SUA pentru ziua de joi, 2 iulie, a ajuns 55.274 de infecții, înregistrându-se astfel un nou record la nivel mondial, într-o singură, scrie Reuters. Pe 19 iunie, Brazilia raporta 54.771 de cazuri.

ADVERTISEMENT

Pe întreg teritoriul Statelor Unite, totalul cazurilor zilnice de coronavirus a crescut în 37 din 50 de state americane. Numai Florida a confirmat, joi, peste 10.000 de cazuri noi. Aceasta a marcat cea mai mare cifră zilnică a statului până acum, fiind un nivel care a depășit bilanțul pentru o singură zi din orice țară europeană aflată la apogeul pandemiei.

California, un alt stat extrem de afectat de epidemia de Covid-19, a raportat creșteri cu 37% ale cazurilor pozitive și cu 56% a celor spitalizați cu forme medii sau severe ale bolii.

ADVERTISEMENT

”Nu suntem deloc în afara acestei crize. Suntem încă în primul val al acestei crize. Este nevoie de un anumit nivel de responsabilitate a tuturor”, a declarat guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, un democrat, în cadrul unei conferințe de presă zilnice despre pandemie.

Îngrijorări uriașe din punct de vedere economic în SUA

Valul de noi infecții cu Covid-19 din SUA a făcut ca majoritatea guvernanților de peste ocean să amâne temporar planurile de redeschidere a economiei.

ADVERTISEMENT

Donald Trump, un aprig susținător al ”redeschiderii economice”, a afirmat că respectă deciziile unor state de a amâna relaxările din economie.

”Suntem mai îngrijorați ca niciodată. Ne preocupă situația de sănătate care se înrăutățește și impactul acesteia asupra recuperării economice.

Mobilitatea popilației și utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de protecție vor face ca infecțiile să explodeze în vară”, a scris analistul economic, Gregory Daco.

De la startul pandemiei, SUA a raportat peste 2,8 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre aceste persoane, peste 130.000 de mii au încetat din viață.

ADVERTISEMENT