Fotbal international

SUA – Brazilia 0-2. Vezi rezumatul video. Firmino şi Neymar au adus victoria

08.09.2018 | 08:59
SUA  Brazilia 02 Vezi rezumatul video Firmino si Neymar au adus victoria

SUA şi Brazilia s-au întâlnit vineri noapte într-un meci amical, pe stadionul MetLife din East Rurherford şi sud-americanii, care au aliniat cel mai bun unsprezece, au câştigat cu scorul de 2-0. A fost mare interes în jurul acestei partide, chiar dacă ea a avut doar un caracter amical. Succesul Braziliei a fost logic, ţinând cont de evidenta superioritate tehnică în raport cu partenerul de întrecere, dar replica americanilor nu a fost modestă, ei având multă determinare în joc şi reuşind să ajungă destul de frecvent în apropierea sau în careul lui Alisson.

SUA - Brazilia 0-2. Neymar a fost căpitan în acest meci. Exultanţa decarului naţionalei lui Tite
SUA – Brazilia 0-2. Neymar a fost căpitan în acest meci

Brazilia încă îşi linge rănile după un turneu final de Campionat Mondial modest pentru obiectivele propuse, selecţionata cariocas fiind scoasă în sferturile de finală de naţionala Belgiei. Cel mai atacat jucător la Mondialul din Rusia, acuzat de faptul că la cel mai mic contact cu adversarul cădea ca secerat, starul lui PSG, Neymar,a fost pe teren în postură de căpitan, dar nici de această dată nu a rupt gura târgului cu vreo evoluţie specială.

SUA – Brazilia 0-2. Americanii, lipsiţi de vedeta Pulisic

Deşi partida a avut ritm bun şi multă dăruire, în special din partea americanillor, s-a văzut că este totuşi vorba de un meci amical, pentru că brazilienii nu au apăsat pe accelerator decât atunci când au simţit că e nevoie, în rest mulţumindu-se cu o posesie lungă a balonului atunci când mingea era la ei. Americanii nu s-au baricadat pe trei linii, ci au încercat să urce cât se poate de mult în atac, pentru a surprinde o apărare cu gândul mai mult la sprijinirea colegilor din avanposturi. Însă absenţa celui mai bun jucător al lor, Christian Pulisic, de la Borussia Dortmund, pentru care clubul german a insistat pe lângă federaţia americană să nu fie folosit, pentru că nu ar fi în plenitudinea forţelor, a contat, SUA neavând un alt fotbalist cu tehnica lui Pulisic.

Scorul a fost deschis repede, în minutul 18, Diego Costa insistând pentru un balon, pe care apoi i l-a trimis perfect lui Roberto Firmino, care a marcat un gol simplu, ca la antrenament, poate la singura fază la care defensiva gazdelor a fost lipsită de reacţie. Golul al doilea a venit cu două minute înainte de pauză, creat de acelaşi Firmino, dar cu largul concurs al arbitrului mexican Guerrero, care s-a lăsat păcălit de “mişcarea de lebădă”, cum a fost numit pe Twitter plonjonul atacantului de la Liverpool. A executat Neymar mai mult decât neregulamentar, el aşteptând ca portarul Steffen să plece pe un colţ, pentru ca el să plaseze apoi mingea încet în partea opusă.

Multe debuturi în naţionala Braziliei

Americanii au avut şi ei câteva oportunităţi, au scos la rampă un jucător tânăr şi interesant, McKennie, adevărată zvârlugă printre fundaşii brazilieni, însă certat cu execuţia finală, pentru că a avut două bune situaţii de finalizare, însă de fiecare dată s-a pripit şi a lovit prost balonul. La gazde cel mai important lucru a fost retragerea miticului Clint Dempsey, jucător cu mai multe turnee finale de CM la activ, iar la brazilieni selecţionerul Tite a avut ocazia în a doua repriză să le acorde debutul în naţională lui Paqueta, Richarlison şi Dede.