Sport

SUA, cea mai slabă clasare din istorie la Campionatul Mondial de baschet! ”Dream Team-ul” american, eșec și cu Serbia

12.09.2019 | 17:25

Echipa Statelor Unite ale Americii a fost eliminată de la Campionatul Mondial de baschet, după ce a fost învinsă în sferturile de finală de reprezentativa Franței, medaliată cu bronz la ediția precedentă. Campioni mondiali la ultimele două turnee finale, americanii au venit în China cu o formație lipsită de marile vedete din NBA și nu au putut să-și apere trofeul. Au fost eliminaţi pentru prima oară din 2002 încoace înainte de semifinale.


UPDATE, 12 septembrie, ora 17:26 / SUA a fost învinsă și de Serbia, scor 89-94, într-un meci de clasament și va juca pentru locurile 7-8. Aceasta este cea mai slabă clasare din istorie a ”Dream Team-ului” american la Campionatul Mondial.


Știre inițială – 11 septembrie

SUA, eliminată de la Campionatul Mondial de baschet

Deși era marea favorită a competiției, Statele Unite ale Americii a fost eliminată de la Campionatul Mondial de baschet, Franța impunându-se în sferturile de finală cu scorul de 89-79. Primul sfert a fost echilibrat și s-a încheiat la egalitate, dar la pauza mare europenii aveau un avans de șase puncte. Americanii au venit montați de la vestiare și au preluat conducerea după sfertul trei, dar fancezii au încheiat en-fanfare meciul, impunându-se cu 26-13 în ultimul sfert.

Jucătorii francezi din NBA au fost cei care au condus naționala ”cocoșului galic” spre victorie. Astfel, Evan Fournier (Orlando Magic) a marcat 22 de puncte, cu 4 pase decisive. Rudy Gobert (Utah Jazz) a fost însă omul meciului, cu 21 de puncte, 16 recuperări și 3 capace și un indice al eficienței de +36. Nando de Colo (ex-San Antonio Spurs) a înscris 16 puncte și tânărul Frank Ntilikina (New York Knicks) a marcat 11.

Kemba Walker încearcă să-l blocheze pe Andrew Albicy în meciul SUA – Franța de la CM de baschet

Franța va întâlni Argentina în semifinale

De partea cealaltă, Donovan Mitchell a marcat 29 de puncte, cu 6 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Marcus Smart a marcat 11 puncte și vedeta Kemba Walker doar 10. Pentru francezi urmează acum duelul cu Argentina din semifinalele CM 2019 de baschet, în timp ce SUA va juca pentru locurile 5-8. În cealaltă semifinală a mondialului, Spania va întâlni învingătoarea partidei dintre Australia și Cehia.

Tags: