News

SUA, lovite de al treilea val de Covid. Situaţie dramatică: spitalele sunt sufocate, se anunţă restricţii fără precedent

08.12.2020 | 18:28
SUA lovite de al treilea val de Covid Situatie dramatica spitalele sunt sufocate se anunta restrictii fara precedent
ADVERTISEMENT

Restaurantele vor fi închise alături de frizerii și locurile de joacă pentru copii în doar câteva zile în California.

Statele Unite ale Americii sunt lovite de al 3-lea val de Covid-19, astfel că autoritățile impun măsuri de restricție fără precedent.

ADVERTISEMENT

California e primul stat care anunță astfel de măsuri, pentru prima dată din primăvară.

Statele Unite ale Americii sunt lovite de al 3-lea val de Covid-19

Guvernatorul Gavin Newsom a anunțat că se vede nevoit să impună noi măsuri tocmai pentru că spitalele sunt tot mai pline.

Măsurile vor afecta milioane de oameni din California și vor fi impuse pentru cel puțin 3 săptămâni. „Dacă nu acționăm imediat, rata de decese va crește și sistemul sanitar va fi supraîncărcat”, a punctat guvernatorul.

ADVERTISEMENT

Peste 100.000 de americani se află în spitale din cauza Covid-19 și 2.750 de oameni au murit din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore.

Nu doar California va avea parte de restricții. Guvernatorul John Carney din Delaware a anunțat că va interzice adunările publice.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul Gretchen Whitmer din Michigan a închis inclusiv școlile pentru trei săptămâni.

Oregon, Washington, Minnesota, Los Angeles și Philadelphia sunt orașe care au impus, la rândul lor, restricții, conform New York Times.

Într-un interviu acordat CNN, președintele Joe Biden i-a rugat pe americani să poarte mască de protecție timp de 100 de zile.

ADVERTISEMENT

Din păcate, la fel ca și în alte țări, oamenii par să se fi săturat de măsuri de restricție și nu mai știu ce să creadă. Drept dovadă, guvernatorii nu știu cât de stricți să fie atunci când impun măsurile de restricție.

California are 1.2 milioane de cazuri de infectare cu Covid

California a înregistrat până în prezent 1.2 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19 și 19.468 de decese. 40 de milioane de oameni din California ar putea fi obligați să stea acasă de Crăciun, menționează sursa citată.

Oamenii sunt sceptici când vine vorba de măsuri și, la fel ca în România, industria HoReCa e cea mai afectată. Încrederea e tot mai mică în politicieni și oamenii par tot mai puțin dispuși să accepte restricții.

„Au spus că spitalele vor fi pline în martie, nu au avut dreptate. Ne temem că suntem ca în povestea cu băiatul care a strigat că vine lupul”, a explicat avocatul Harmeet Dhillon, un reprezentant al drepturilor civile.

Mai mult, unii politicieni nu poartă mască și încalcă frecvent măsurile de protecție, lucru care știrbește și mai mult încrederea populației în modul guvernelor de a gestiona problema.

Experții de la Forbes au încercat să afle ce determină al treilea val de Covid-19. Pe scurt, cel mai probabil modul în care oamenii s-au săturat să respecte regulile.

În același timp, rata de reproducere a bolii a scăpat, astfel, de sub control pe fondul a milioane de oameni asimptomatici care nu s-au testat.

Așadar, deși sună un paradox, pandemia e determinată de pandemie și există un efect de bulgăre de zăpadă care se rostogolește la vale în acest caz, care poate fi oprit doar prin carantinare.

ADVERTISEMENT