News

SUA și NATO folosesc un aeroport secret pentru a trimite arme în Ucraina. Primele dezvăluiri

Un aeroport secret din estul Europei este în aceste zile locul din care SUA și ceilalți aliați NATO trimit arme în Ucraina. Anunțul a fost făcut de un important oficial al armatei americane.
07.03.2022 | 21:17
SUA si NATO folosesc un aeroport secret pentru a trimite arme in Ucraina Primele dezvaluiri
ADVERTISEMENT

Ucraina, stat aflat sub asediul Rusiei, primește un sprijin important din partea SUA și a altor țări membre în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Un aeroport secret din estul Europei, locul din care SUA și aliații NATO trimit arme în Ucraina

Presa de peste ocean scrie că șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, s-a deplasat săptămâna trecută pe un aeroport secret din Estul Europei.

ADVERTISEMENT

Locația ar fi situată în apropierea graniței cu Ucraina și a devenit un centru pentru transportul de arme către Kiev, a declarat un oficial înalt din Departamentul Apărării, notează CNN.

Această mișcare strategică a aliaților occidentali face parte din efortul multinațional de a trimite arme și avioane în Ucraina, stat atacat de Rusia.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai informează că, în timpul vizitei, Mark Milley s-a întâlnit cu militarii și ceilalți angajați și au examinat procedurile privind expedierea armelor.

În ultimele zile, aeroportul în cauză a devenit un punct aerian extrem de solicitat, de aici plecând de la câteva zboruri în fiecare zi până la 17 zboruri zilnice, aceasta fiind și capacitatea maximă a obiectivului.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, SUA și aliații NATO fac toate demersurile ca aeroportul din estul Europei să rămână secret pentru a proteja transporturile de arme, inclusiv rachete antiblindate, în Ucraina, mai scrie CNN.

Până în prezent, forțele militare din Rusia nu au urmărit aceste transporturi, dar există îngrijorări potrivit cărora situația s-ar putea schimba în condițiile în care ofensiva rușilor continuă.

ADVERTISEMENT

De la startul invaziei Rusiei în statul său vecin, SUA și alte țări NATO au trimis în Ucraina 17.000 de mine antitanc și 2.000 de rachete antiaeriene Stinger, a declarat, pentru sursa citată, un oficial american.

Rusia a avertizat țările care își pun aerodromurile la dispoziția Ucrainei: Pot fi considerate părți în conflict

Duminică, 6 martie, Moscova a avertizat că orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict.

”Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT