News

SUA, prima execuție a unei femei în ultimii 70 de ani. Crima odioasă pentru care a ajuns la injecția letală

13.01.2021 | 10:18
SUA prima executie a unei femei in ultimii 70 de ani Crima odioasa pentru care a ajuns la injectia letala
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii au executat miercuri, 13 ianuarie, o femeie, pentru prima dată în ultimii 70 de ani.

Execuția din penitenciarul federal din Terre-Haute, Indiana, s-a produs prin injecție letală în timpul nopții.

ADVERTISEMENT

În 2004, Lisa Montgomery a ucis o femeie însărcinată în opt luni pentru a-i fura copilul din pântec.

Criminala din SUA a fost executată prin injecție letală

„Lisa Montgomery, în vârstă de 52 de ani, a fost executată la penitenciarul federal Terre-Haute”, precizează Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Avocații inculpatei au făcut contestații, însă Înalta Curte a respins aceste contestații în ciuda dezacordului dintre magistrați.

În 2004 Lisa Montgomery a ucis o femeie însărcinată în opt luni pentru a-i fura copilul. Victima a fost găsită pe internet, fiind vorba de o crescătoare de câini.

ADVERTISEMENT

Sub pretextul că vrea să cumpere un terrier, Lisa Montgomery a ucis-o pe femeie și i-a scos copilul din burtă. „Odată ajunsă în reședință, Montgomery a atacat-o și strangulat-o pe Stinnett – care era însărcinată în opt luni – până când victima și-a pierdut cunoștința”, se arată în documentul oficial.

Avocații femeii nu au negat gravitatea crimei, însă au susținut că aceasta a suferit tulburări psihice severe, consecință a faptului că a fost violată în repetate rânduri în copilărie.

ADVERTISEMENT

Susținătorii Lisei Montgomery i-au trimis lui Donald Trump o cerere de clemență, însă președintele SUA a ignorat această cerere.

Ultima execuție din SUA a avut loc în urmă cu 17 ani, pedeapsa cu moartea fiind exclusă, rând pe rând, de toate țările civilizate. Potrivit datelor colectate de Centrul de Informare a Pedepsei cu Moartea, 78 de persoane au fost condamnate la moarte în cazuri federale între 1988 și 2018, dar doar trei au fost și executate.

Ultima femeie executată în Statele Unite ale Americii fost Bonnie Heady, care a murit într-o cameră de gaz din Missouri în 1953.

ADVERTISEMENT
Tags: