News

SUA, prima țară care a dat undă verde vaccinării contra Covid pentru bebeluși. Câte doze vor primi cei mici

Sâmbătă, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, dr. Rochelle Walensky, a autorizat vaccinurile împotriva Covid pentru cei mai tineri americani.
19.06.2022 | 11:02
SUA prima tara care a dat unda verde vaccinarii contra Covid pentru bebelusi Cate doze vor primi cei mici
Pentru imunizarea copiilor între 6 luni și 5 ani vor fi folosite vaccinurile Pfizer și Moderna Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Autorizarea înseamnă că administrarea serurilor pot începe imediat, punând în cele din urmă capăt unei așteptări de doi ani și jumătate pentru părinții copiilor sub 5 ani.

SUA, prima țară care a dat undă verde vaccinării contra Covid pentru copiii între 6 luni și 5 ani

Un comitet consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a aprobat sâmbătă vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna pentru cei mai mici copii, ultimul pas înainte ca directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, să poată emite aprobarea finală.

ADVERTISEMENT

Recomandările unanime din partea Comitetului consultativ CDC pentru practicile de imunizare au venit după autorizarea din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA), emisă vineri.

Președintele Biden a salutat anunțul CDC, numindu-l un „pas monumental înainte”.

„Pentru părinții din toată țara, aceasta este o zi de ușurare și sărbătoare”, a spus Biden, potrivit NBC News.

ADVERTISEMENT

„Fiind prima țară care a protejat copiii noștri cei mai mici cu vaccinuri contra Covid-19, administrația mea a planificat și pregătit acest moment de luni de zile, asigurând efectiv dozele și oferind vaccinuri ARNm sigure și foarte eficiente pentru toți copiii de până la șase luni.”

În timp ce copiii mici au, în general, mai puține șanse decât adulții de a experimenta cele mai grave efecte ale virusului, unii o fac.

ADVERTISEMENT

Covid-19, a cincea cea mai frecventă cauză de deces la copiii sub 5 ani

Printre copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 4 ani, au existat peste 2 milioane de cazuri confirmate de Covid, peste 20.000 de spitalizări și peste 200 de decese, potrivit datelor CDC.

Covid-19 este a cincea cea mai frecventă cauză de deces la copiii sub 5 ani.

Fiecare stat, cu excepția Floridei, a plasat precomenzi pentru serurile pentru copii, care au început să fie livrate către centrele de distribuție vineri, după autorizarea FDA.

ADVERTISEMENT

Atât vaccinurile Pfizer, cât și Moderna constau în doze și programe de dozare diferite.

Pfizer se administrează sub formă a trei injecții, primele două doze fiind administrate la trei săptămâni, urmate de a treia injecție la cel puțin opt săptămâni după a doua.

Administrarea serului Moderna se face în două doze, injectate la patru săptămâni distanță.

Vaccinul Pfizer a fost autorizat de FDA pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 4 ani, în timp ce vaccinul Moderna a fost autorizat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

ADVERTISEMENT