News

SUA, record de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore: peste 50 de mii de infectări

02.07.2020 | 10:29
SUA record de cazuri de Covid19 in ultimele 24 de ore peste 50 de mii de infectari
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii au înregistrat un nou record de infectări cu Covid-19 în ultimele 24 de ore de raportare.

Conform informațiilor oficiale survenite de la Washington, peste 50 de mii de americani au fost depistați pozitiv numai în ultima zi de testare.

ADVERTISEMENT

În urma noilor raportări din ultimele zile, SUA a trecut de 2,7 milioane de îmbolnăviri de la startul pandemiei de coronavirus.

SUA, un nou record de cazuri de Covid-19 în ultima zi: peste 50 de mii de infectări

Prima zi a lunii iulie a adus un nou record al cazurilor zilnice de Covid-19 de peste ocean. După cele 48.000 de infectări de marți, SUA a depășit granița psihologică a celor 50 de mii de îmbolnăviri în 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 52.898 de noi infecții cu coronavirusul au fost raportate în Statele Unite în ultima zi de studii epidemiologice în rândul populației, anunță Financial Times.

Conform sursei citate, de-a lungul lunii iunie, rata zilnică a cazurilor în SUA a crescut cu 105%. Trendul ascendent din această perioadă pune în pericol unele măsuri de relaxare care erau programate pentru a fi implementate în unele state americane.

ADVERTISEMENT

După noile contaminări din aceste zile, cifra totală a infecțiilor din SUA se ridică la 2,7 milioane. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore se ridică la 706, iar bilanţul pandemiei în SUA fiind de peste 130.000 de morţi.

Avertismentul lui Fauci prinde contur: ”100.000 de cazuri zilnice”

Valul intens de Covid-19 din SUA a făcut ca Administrația Trump să achiziționeze aproape toată producția de Remdesivir de pe plan mondial, un medicament care-i ajută pe pacienți să se refacă, după boală.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, americanii au cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce înseamnă producția din iulie, și 90% din producția din august și septembrie.

Din cauza explozie de noi cazuri, primăria din New York a anunţat că restaurantele nu se vor redeschide pe 6 iulie, aşa cum era prevăzut. Aici au fost înregistrate 22.000 de decese din cauza epidemiei.

Cu o zi în urmă, epidemiologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA, avertiza asupra unui scenariu de coșmar care ar putea ajunge în această țară.

”Atunci când ai un focar într-o anumită regiune a țării, și alte regiuni sunt vulnerabile, chiar dacă se descurcă bine. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi. Nu m-ar surprinde să ajungem la 100.000 de cazuri zilnice dacă situația nu se schimbă”, spunea medicul, miercuri.

ADVERTISEMENT