Hotnews

SUA renunţă la programul de antrenare a rebelilor din Siria

Administratia americana a pus punct programului prin care Pentagonul a antrenat si echipat rebelii sirieni. Programul a costat 500 de milioane de dolari si inchiderea sa este o recunoastere a...
09.10.2015 | 18:53
SUA renunţă la programul de antrenare a rebelilor din Siria
ADVERTISEMENT

Administratia americana a pus punct programului prin care Pentagonul a antrenat si echipat rebelii sirieni. Programul a costat 500 de milioane de dolari si inchiderea sa este o recunoastere a faptului ca acesta nu a produs forte capabile sa lupte cu gruparea extremista Statul Islamic in Siria, scrie The New York Times.

Un inalt oficial al Departamentului Apararii, care a vorbit sub protectia anonimatului, a aratat ca nu vor mai fi recrutati asa-zisi rebeli sirieni moderati care sa fie antrenati in Iordania, Qatar, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

In schimb, va fi creat un centru de antrenament mult mai mic, in Turcia, unde un mic grup de persoane, in majoritate leaderi ai grupurilor de opozitie, vor fi invatati cu privire la manevrele operationale, cum ar fi solicitarea de lovituri aeriene.

Sursă: www.ziare.com

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri