News

SUA renunță la testele RT-PCR și adoptă Flu SC2. Care este diferența între cele două

SUA renunță la testele RT-PCR. Ce va folosi în schimb este Flu Sc2.
26.07.2021 | 19:53
SUA renunta la testele RTPCR si adopta Flu SC2 Care este diferenta intre cele doua
SUA renunță la testele RT-PCR și adoptă Flu SC2. Care este diferența între cele două. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Statele Unite renunță la testele RT-PCR, cele care sunt folosite în întreaga lume pentru a detecta infecția cu noul coronavirus. Mai mult decât atât, țara a decis și ce altă modalitate de depistare a COVID-19 va fi folosită de acum înainte.

SUA renunță la testele RT-PCR. Țara a adoptat testul Flu SC2

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a anunțat că renunță la testele RT-PCR în favoarea unui nou tip de test, care este mult mai precis și oferă niște date mult mai concise.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Flu SC2, un nou tip de test care poate să descopere foarte clar diferențele între o infecție cu virusul răcelii și una cu COVID-19. Acesta poate detecta atât virusul gripal A, cât și pe cel B.

Anunțul a fost făcut de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, pe site-ul web propriu, în care au mai transmis și că simptomele pe care le au gripa și coronavirusul pot fi unele similare.

ADVERTISEMENT

Care e diferența între cele două teste

Așadar, diferența între cele două tipuri de teste, cele RT-PCR și cel nou, Flu SC2, este capacitatea de a detecta foarte bine cazurile în care este vorba despre o răceală sau când persoana testată este infectată cu COVID-19.

„Testul multiplex pentru gripa SARS-CoV-2 (Flu SC2) este un test multiplexat RT-PCR în timp real destinat pentru detectarea și diferențierea calitativă simultană a SARS-CoV-2, a virusului gripal A și / sau a virusului gripal B a acidului nucleic în probele respiratorii superioare sau inferioare colectate de la indivizi suspectați de infecție virală respiratorie care sunt în concordanță cu COVID-19 de către o furnizor de asistență medicală.

ADVERTISEMENT

Simptomele infecției virale respiratorii datorate SARS-CoV-2 și gripei pot fi similare”, se arată în documentul de pe Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) din SUA.

Tot într-un document făcut public de FDA se arată că testul Flu Sc2 nu este destinat pentru a detecta gripa C.

ADVERTISEMENT

„Testul multiplex pentru gripa SARS-CoV-2 (Flu SC2) este destinat utilizării la detectarea și diferențierea SARS-CoV-2, gripa A și / sau ARN viral gripal B la simptomele pacienților și nu este destinat detectării gripa C”, mai arată informarea sursei citate anterior.

Numele acestui tip de test vine de la „The Influenza SARS-CoV-2”(n. red. influenza înseamnă gripă), fiind o prescurtare a acestuia: Flu SC2.

ADVERTISEMENT