News

Ce noi sancțiuni impune SUA împotriva Rusiei. Joe Biden: ”Oligarhii îl susțin pe Putin și fură de la poporul rus, trebuie să suporte consecințele”

Președintele american Joe Biden a susținut o conferință de presă în timpul căreia a anunțat noi sancțiuni orientate împotriva economiei Rusiei, dar și a oligarhilor.
11.03.2022 | 18:50
Ce noi sanctiuni impune SUA impotriva Rusiei Joe Biden Oligarhii il sustin pe Putin si fura de la poporul rus trebuie sa suporte consecintele
ADVERTISEMENT

Joe Biden a prezentat un nou set de sancțiuni pe care SUA, dar și state ale lumii, le vor impune împotriva economiei Rusiei.

SUA impune noi sancțiuni împotriva Rusiei

În primul rând, SUA va revoca statutul de ”cea mai favorizată națiune” pentru Rusia. Ce înseamnă asta, însă? Chiar președintele Biden a explicat că ”în Statele Unite, numim asta relații comerciale normale permanente (PNTR).” Revocând acest timp de relații pentru Rusia, statul va avea dificultăți mari în a face comerț cu SUA. În plus, făcând asta la unison cu alte state, care contribuie la jumătate din economia globală, vom da o altă lovitură puternică economiei Rusiei, care deja suferă foarte tare din cauza sancțiunilor.

ADVERTISEMENT

Statutul națiunii cele mai favorizate se referă, în plan bilateral, că două state au agreat să facă comerț în cei mai avantajoși termeni pentru fiecare: taxe mici, puțină birocrație și un număr maxim de importuri permis.

Această schimbare a statutului Rusiei în raport cu SUA are nevoie de aprobarea Congresului, însă există suport bipartizan pentru aceasta, așa că totul stă în semnătura lui Joe Biden. Mișcarea a fost anunțată ca fiind coordonată și cu aliații din UE și din G7.

ADVERTISEMENT

Totodată, SUA va interzice importurile de produse de lux din Rusia. Astfel, cetățenii americani nu se vor mai putea răsfăța cu votcă sau cu caviar, dar nici cu diamante. În paralel, Statele Unite nu vor mai putea exporta către Rusia diverse produse de valoare, cum ar fi tutunul, hainele, bijuteriile, automobilele și antichitățile.

Oligarhii care îl susțin pe Putin, vizați de noi sancțiuni

Joe Biden a pregătit și noi sancțiuni orientate împotriva oligarhilor ruși, dar și familiilor acestora.

ADVERTISEMENT

”Statele G7 vor pune mai multă presiune pe miliardarii corupți ai Rusiei. Adăugăm noi nume pe lista oligarhilor și familiilor pe care le avem în vizor și sporim coordonarea între satele membre G7, pentru a confisca bunurile obținute ilicit de către aceștia”, a afirmat Joe Biden.

”Aceștia îl susțin pe Putin. Fură de la poporul rus și încearcă să-și ascundă averile în țările noastre. Sunt parte din cleptocrația de la Moscova și trebuie să suporte și ei consecințele acestor sancțiuni”, a spus președintele american despre oligarhi.

ADVERTISEMENT

Totodată, SUA va interzice investițiile în Rusia dincolo de sectorul energetic. În paralel, alături de națiunile G7, SUA vrea să împiedice accesul Rusiei la FMI și la Banca Mondială, de unde ar putea obține împrumuturi pentru a-și susține economia.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân joi sub cod de caniculă prelungit. HARTĂ
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie...
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie în halat: Bună, frumuseţe!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite...
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite nunta fotbalistului la TV
Atentat la Trump. Eșec absolut uimitor: Părinții atentatorului sunt psiholgi, dar n-au bănuit...
Atentat la Trump. Eșec absolut uimitor: Părinții atentatorului sunt psiholgi, dar n-au bănuit nimic
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus...
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus bani muuuuulți în conturi. Poate să-și cumpere 3 vile cu ei!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el