News

SUA, stare de război înaintea învestirii lui Joe Biden: ”Suntem pregătiți pentru ce e mai rău”

17.01.2021 | 11:29
SUA stare de razboi inaintea investirii lui Joe Biden Suntem pregatiti pentru ce e mai rau
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii (SUA) se pregătesc ca de război înainte de învestirea lui Joe Biden. Toate cele 50 de state americane și districul Columbia sunt în alertă față de posibile proteste violente.

Inaugurarea noului președinte, Joe Biden, va avea loc miercuri. Până atunci pulsul va fi foarte ridicat pe străzile celei mai puternice națiuni din lume. Trupele Gărzii Naționale din toată țara sunt trimise la Washington pentru a descuraja eventuale acțiuni similare cu cele din 6 ianuarie, conform BBC.

ADVERTISEMENT

FBI a transmis că există un pericol cert de proteste armate la Capitoliu. Astfel, s-au luat măsuri sporite de siguranță, iar străzile capitalei sunt baricadate.

Alertă maximă în SUA înaintea învestirii lui Joe Biden

Joe Biden le-a recomandat americanilor să evite vizita în Washington, mai ales pentru că ar putea avea loc proteste. Pe rețele online, susținători ai lui Donald Trump și grupuri de extremă-dreapta au cerut demonstrații armate pe 17 ianuarie și un marș organizat la Washington DC în ziua inaugurării.

ADVERTISEMENT

“Suntem pregătiți pentru ce e mai rău, însă rămânem cu speranța că cei care aleg să protesteze la Capitoliul nostru să o facă în pace”, a declarat, vineri, șeful poliției de stat.

Clădirea simbol va avea un număr mai mare de polițiști prezenți până cel puțin la mijlocul lui februarie, conform sursei citate.

Care e pulsul în America?

Foto: Hepta.ro

Măsurile de securitate sporită sunt instaurate în toate colțurile Americii. Guvernatorii din Maryland, New Mexico și Utah au declarat stări de urgență înaintea unor posibile proteste.

ADVERTISEMENT

În statele California, Pennsylvania, Michigan, Virginia, Washington și Wisconsin a fost activată Garda Națională, iar Texas a închis sâmbătă propriul Capitoliu până după ziua inaugurării.

”Dacă plănuiți să veniți aici sau la Washington cu rea voință în inimile voastre, ar trebui să vă întoarceți acum spre casă. Nu sunteți bineveniți aici și nu sunteți bineveniți în capitala națiunii noastre. Iar dacă veniți aici și vă manifestați, Virginia va fi pregătită”, a precizat guvernatorul din Virginia.

ADVERTISEMENT
Tags: