Fotbal international

SUA – Ţara Galilor 1-1, în Grupa B la Campionatul Mondial 2022. Bale, salvatorul galezilor la revenirea la Mondiale după 64 de ani

SUA și Țara Galilor au încheiat nedecis, scor 1-1, primul lor meci de la Mondialul din Qatar și așteaptă partidele următoare pentru a vedea dacă vor obține calificarea în optimi.
21.11.2022 | 22:57
SUA  Tara Galilor 11 in Grupa B la Campionatul Mondial 2022 Bale salvatorul galezilor la revenirea la Mondiale dupa 64 de ani
SUA - Ţara Galilor este ultimul meci al zilei de luni la Campionatul Mondial 2022
ADVERTISEMENT
21-11-2022
20:05

FINAL: SUA - Ţara Galilor 1-1 (Weah 36 / Bale 82 pen.)

FINAL: SUA și Țara Galilor și-au împărțit punctele, după ce au dominat fiecare câte o repriză. Americanii au fost mai buni în prima parte, galezii au preluat ostilitățile după pauză, astfel că rezultatul este echitabil după aspectul jocului.

După disputarea primei etape, Anglia e liderul incontestabul al Grupei B, în timp ce SUA și Țara Galilor sunt la egalitate pe locurile 2 și 3. În aceste condiții, dacă fiecare își va câștiga meciul contra Iranului, cea de-a doua echipă calificată se va decide în confruntările directe cu naționala Albionului.

grupa b
Clasament Grupa B

Min. 90: De la margine se arată 9 minute de prelungire.

Min. 82: GOOOL Țara Galilor! Același Bale transformă impecabil lovitura de pedeapsă.

Min. 80: Bale este faultat din spate în careu și se acordă penalty.

Min. 65: Corner pentru galezi, Moore reia din 7-8 metri cu capul peste poartă.

Min. 64: Turner intervine senzațional la lovitura de cap a lui Davies din 6 metri și respinge de sub bară în corner.

Min. 46: A început repriza a doua.

21-11-2022
18:58

Americanii conduc după o primă repriză pe care au controlat-o

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+4: Fluier final al primei reprize. Americanii intră la cabine cu un avantaj minim, după o primă repriză pe care au controlat-o de la un capăt la celălalt. Țara Galilor, cu un Bale inexistent, o deziluzie până acum.

Min. 36: GOOOL SUA! Fază de manual creată de americani, Pulisic îl deschide perfect pe Weah, care scapă singur cu Hennessey și înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

weah 76
Faza din care Weah a deschis scorul în SUA – Țara Galilor

Min. 8: Rodon e aproape de autogol după ce respinge greșit o centrare a lui Weah, însă portarul galez Hennessey e atent și respinge in extremis. Mingea ajunge însă la Sargent, care trimite în bară.

Min. 1: A început partida dintre SUA și Țara Galilor, din Grupa B a Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

21-11-2022
18:04

Echipele de start pentru SUA - Ţara Galilor

SUA: Turner (Arsenal) – Dest (AC Milan), Zimmerman (Nashville SC), Robinson (Fulham), Ream (Fulham) – Adams (Leeds), Musah (Valencia), McKennie (Juventus) – Pulisic (Chelsea), Weah (Lille), Sargent (Norwich City). Rezerve: Horvath, Johnson – Aaronson, Acosa, Carter-Vickers, De la Torre, Ferreira, Long, Moore, Morris, Reyna, Roldan, Scally, Wright, Yedlin. Selecţioner: Gregg Berhalter

Ţara Galilor: Hennessey (Nottingham Forest) – Mepham (Bournemouth), Rodon (Rennes), B. Davies (Tottenham) – Roberts (Burnley), Ampadu (Spezia), Ramsey (Nice), Wilson (Fulham), N. Williams (Nottingham Forest) – Bale (Los Angeles FC), James (Fulham). Rezerve: Davies, Ward – Allen, Cabango, Colwill, Gunter, Harris, Johnson, Levitt, Lockyer, K. Moore, Morrell, Smith, Thomas, J. Williams. Selecţioner: Rob Page

Meciul SUA – Ţara Galilor are loc luni, 21 noiembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei 1 din Grupa B a turneului final al CM din Qatar, grupă în care în deschidere a avut loc partida Anglia – Iran. În calculele specialiştilor, Iran ar fi echipa cea mai slabă din grupă şi în acest caz partida SUA – Ţara Galilor ar fi deja ca o finală pentru locul 2, dar desigur, în fotbal s-au mai văzut surprize, aşa că toate aceste calcule sunt numai pe hârtie.

SUA – Țara Galilor, al doilea meci din Grupa B la Campionatul Mondial 2022

SUA – Țara Galilor este al doilea meci din etapa 1 a Grupei B la Campionatul Mondial 2022. Ambele echipe au ca obiectiv să termine în primele două locuri și să obțină calificarea în faza optimilor. Yankeii au reușit până acum să iasă de patru ori în ultimele șapte prezențe la CM din faza grupelor. Țara Galilor e la a doua prezență după cea din 1958.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul din Grupa B

Partida SUA – Țara Galilor se desfășoară pe stadionul “Ahmad Bin Ali” din orașul Al Rayyan, fiind primul meci de la turneul final care se va juca în afara capitalei Doha. “Ahmad bin Ali”, cunoscut în mod popular sub numele de stadionul Al-Rayyan, este un stadion polivalent din orașul Al Rayyan, folosit pentru meciuri de fotbal ale celor douâ echipe ale orașului, Al-Rayyan și Al-Kharitiyath.

Stadionul are o capacitate de 44.740 de locuri și a fost dat în folosință în anul 2003. Numele stadionului vine de la cel al Emirului Qatarului din perioada 1960-1972, Ahmad Bin Ali Al Thani. Arena a fost dată în folosință în anul 2003 a fost refăcută în perioada 2016-2020, special pentru turneul final al CM și inaugurat în 2020 de ziua națională a Qatarului.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Întâlnirea SUA – Țara Galilor va fi transmisă la TV în direct și în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Luni, 21 noiembrie, vremea va fi foarte frumoasă în întregul Qatar, deci și în orașul Al Rayyan, al treilea ca importanță din această țară și al cărui nume provine de la arăbescul ray care înseamnă irigații. Cu alte cuvinte denumirea a venit de la faptul că aici este o zonă cu foarte multe irigații. Maxima zilei va fi de 28 de grade, scăzând pânâ ân jur de 23-24 la ora meciului.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să ştii despre SUA – Țara Galilor, dacă joci la pariuri

Este unul dintre cele mai echilibrate meciuri din etapa 1 la turneul final al CM din Qatar, destul de dificil și pentru cei care au dorința de a paria pe el. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre SUA și Țara Galilor.

Absenţe pentru SUA şi Ţara Galilor

Gregg Berhalter, fost antrenor la Columbus Crew și la echipa suedeză Hammarby, este selecționerul în vârstă de 49 de ani al SUA. La meciul de deschidere al echipei sale la CM 2022 va fi lipsit de aportul unui singur jucător, mijlocașul Celtei Vigo, Luca de la Torre, 24 ani, un jucător cu tehnicitate foarte bună, care are o problemă musculară.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, selecționerul galez Rob Page, deja intrat în istorie prin faptul că a reușit să câștige barajele cu Austria și cu Ucraina, pentru a deveni al doilea tehnician care îi duce pe galezi la un turneu final al CM, după Jimmy Murphy în 1958. Un singur jucător nu va răspunde prezent la acest meci, mijlocașul Joe Allen, 32 ani, de la Stoke City, care are o accidentare la coapsă.

Un reprezentant al țării gazdă delegat de FIFA ca arbitru

Meciul dintre SUA și Țara Galilor, extrem de important în lupta pentru primele două locuri la turneul final al grupei B la turneul final al CM din Qatar, va beneficia de prezența unui arbitru din țara gazdă a competiției. Abdulrahman Al-Jassim este cel care va căuta să împartă dreptatea. Arbitrul de 41 de ani, cu ecuson FIFA din 2013, a fost prezent ca arbitru video la CM 2018.

Cote la pariuri

Este, cum spuneam, unul dintre cele mai echilibrate jocuri din această primă etapă a grupelor. Favorita caselor de pariuri este naționala SUA, care are cota de 2,40 pentru a obține cele trei puncte, în timp ce galezii au cotă 3,30 pentru a fi ei autorii unui debut fericit. 1,35 este cota pentru șansă dublă 1X și tot 1,35 pentru gol marcat SUA. 1,60 este pentru șansă dublă X2 și 1,50 pentru gol marcat Țara Galilor.

Nu se așteaptă un meci bogat în goluri, pentru over 1,5 cota fiind de 1,47. Cele două echipe naționale s-au mai întâlnit în douâ rânduri până acum, dar niciodată în partide oficiale. În 2003, americanii s-au impus acasă cu 2-0, iar în 2020 a fost egal alb la Cardiff.


  • 1,95 este cota Superbet pentru “PSF 1” în SUA – Țara Gailor. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT