Pariuri sportive

Muşcătura FATALĂ! “Îl poate costa milioane”

Luis Suarez este într-o situaţie delicată după incidentul cu în care l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini în meciul decisiv dintre Uruguay şi Italia. Gestul uruguayanului este...
28.06.2014 | 00:19
Muscatura FATALA Il poate costa milioane
ADVERTISEMENT

Luis Suarez este într-o situaţie delicată după incidentul cu în care l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini în meciul decisiv dintre Uruguay şi Italia. Gestul uruguayanului este considerat unul dintre cele mai şocante gesturi din istoria Campionatelor Mondiale, fiind asemănat cu lovitura de cap a lui Zinedine Zidane la Marco Matterazzi în finala din 2006. 

În ultimele zile, atacantul uruguayan al lui Liverpool a ţinut capul de afiş al mass-media, dar mai rău pentru Suarez e că veştile proaste în ceea ce îl priveşte se succed cu repeziciune.

ADVERTISEMENT

Gestul care COSTĂ 

În minutul 80 al meciului decisiv pentru calificarea în optimi dintre Italia şi Uruguay, cînd sud-americanii alergau după golul calificării, Luis Suarez l-a muşcat de umăr pe Giorgio Chiellini în careul italienilor. Incidentul nu a fost văzut de nici unul dintre arbitri şi, în ciuda gesturilor disperate ale italianului, care arăta urmele muşcăturii, Suarez nu a fost eliminat. În minutul imediat următor, cu Luis Suarez în teren, sud-americanii au marcat prin Diego Godin golul care i-a calificat în optimi.

chiellini

Suspendare RECORD

FIFA a deschis imediat după meci o procedură disciplinară împotriva atacantului uruguayan. Mass-media a explodat imediat după meci, articolele acuzatoare, dar şi cele cu glume la adresa lui Suarez au fost în toate ziarele, site-urile şi televiziunile din lume.

ADVERTISEMENT

sua

După o zi de deliberări, FIFA a dat un verdict crunt pentru jucător: suspendare de 4 luni în care nu va putea nici măcar să se antreneze cu echipa de club şi o suspendare de 9 meciuri internaţionale, care îi spulberă şansele de a mai evolua la acest campionat mondial.

Record de cel mai scurt parteneriat de sponsorizare

Pe lîngă suspendarea care îi interzice să mai joace fotbal pînă în noiembrie, fotbalistul şi-a şifonat rău imaginea, mai ales că nu este la prima abatere, sau mai bine zis prima “muşcătură”. După ce i-a mai muşcat într-un mod asemănător pe Ottman Bakkal pe vremea cînd juca la Ajax şi pe Branislav Ivanovic, în perioada Liverpool, se pare că această ultimă muşcătură a umplut paharul.

ADVERTISEMENT

sss

Aşa cum specialiştii anticipau acum două zile, mai mulţi sponsori au rupt contractele cu internaţionalul uruguayan, cu efect financiar imediat. Presa britanică scrie că Luis Suarez este de deţinătorul (nefericit) al celui mai scurt parteneriat de sponsorizare. În urmă cu doar 5 săptămîni, uruguayanul a semnat un parteneriat cu un site de jocuri de noroc. După incidentul din meciul cu Uruguay, reprezentanţii site-ului au hotărît să rupă contractul cu Suarez:

“Site-ul nostru a semnat cu Luis Suarez pentru că el a avut un sezon excepţional şi performanţele sale au fost recunoscute. Din păcate, în urma acţiunilor de la meciul dintre Uruguay şi Italia de la Cupa Mondială, am decis să încheiem relaţia de colaborare cu Luis Suarez cu efect imediat”scrie în comunicat.

ADVERTISEMENT

888

Sponsorul de echipament îl penalizează

Sponsorul german de echipament, Adidas, al cărei imagine era Luis Suarez, a luat decizia ca afişele de la campionatul mondial cu superstarul uruguayan să dispară. Nemţii ezită, însă, deocamdată, să rupă contractul cu atacantul, aşa cum au anunţat într-un comunicat:

“Adidas este conştientă de gravitatea incidentului în care a fost implicat Luis Suarez. Aşteptăm ca întreaga investigaţie a FIFA să se încheie şi vom avea o reacţie în cauză”,  se arată în comunicatul nemţilor.

ssssssssssss

Suarez este sponsorizat şi de unul dintre cei mai celebri producători de căşti pentru muzică din lume, brandul “Beats”, care încă nu a luat o hotărîre în ceea ce priveşte colaborarea ulterioară cu atacantul lui Liverpool.

“Îl poate costa multe milioane” 

Nimeni nu s-a încumetat să avanseze o sumă pe care o pierde Luis Suarez în urma gestului necugetat la Campionatul Mondial, însă un specialist în marketing sportiv, Nigel Currie, a declarat în presa britanică că gestul lui Suarez îl va costa scump:

“E destul de distrugător gestul pentru el, mai ales că are un precedent. Ar putea pierde multe milioane şi nu neapărat doar din propriile conturi”, a declarat Curry făcînd referire la celelalte incidente în care a fost implicat. “Avea o şansă în viaţă să încheie competiţia ca fiind eroul Cupei Mondiale. Chiar dacă e un jucător foarte bun, sînt mai multe variabile care îi pot face pe sponsori să meargă pe o variantă mai sigură. El este unul dintre superstarurile de nivel global, cu siguranţă”, a declarat Nigel Currie.

Domnul “Problemă”

Luis Suarez nu este la primul mare scandal în care este actor principal. În perioada cînd evolua la  Ajax Amsterdam, l-a muşcat pe Ottman Bakkal de la PSV Eindhoven.

A urmat apoi muşcătura la Branislav Ivanovic de la Chelsea, într-un meci cu Liverpool. Sîrbului nu îi venea să creadă că Suarez l-a muşcat în timpul meciului.

În afară de aceste incidente, Suarez a fost implicat într-un scandal de rasism cu Patrice Evra, pe care l-ar fi insultat. În plus, la campionatul mondial din 2010 a fost acuzat de lipsă de fair play cînd, în minutul 120 al sfertului de finală dintre Ghana şi Uruguay a scos cu mîna de pe linia porţii un şut al unui ghanez, care ar fi însemnat eliminarea Uruguay-ului. Penaltiul a fost ratat de Asamoah Gyan şi, ulterior, Uruguay-ul s-a calificat după loviturile de departajare.

111

Record absolut: 50 de etape de suspendare fără să ia roşu!

Probabil cel mai surprinzător lucru e că Suarez nu a fost eliminat la niciunul dintre incidentele în care şi-a muşcat adversarii sau în scandalul de rasism cu Evra.

Cu această nouă suspendare, Luis Suarez va ajunge de la 50 de etape state pe tuşă pe baza probelor video din anul 2010 încoace!

Consolarea lui Suarez: cluburi uriaşe îi vor semnătura

Acest incident nu le împiedică pe Barca şi pe Real să se bată pentru semnătura atacantului lui Liverpool. Informaţiile că Liverpool nu îl mai doreşte pe atacant face ca lupta pentru semnătura atacantului să fie şi mai acerbă. BBC a anunţat că Real Madrid a făcut o ofertă de 70 de milioane de euro, în timp ce Barcelona ar fi oferit 50 de milioane de euro plus Alexis Sanchez.

Suspendarea lui Suarez nu este definitivă, jucătorul şi avocatul său au făcut recurs şi speră într-o ameliorare a pedepsei. Pentru uruguayan acest campionat mondial s-a terminat brusc, la acel gest, chiar dacă a avut o evoluţie încîntătoare pînă atunci.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: