News

Sub ce nume a apărut Catedrala Mântuirii Neamului pe Google Maps. Mulţi români s-au revoltat

03.05.2020 | 09:46
Sub ce nume a aparut Catedrala Mantuirii Neamului pe Google Maps Multi romani sau revoltat
Revoltă în rândul credincioșilor după ce numele Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbat pe Google Maps. Sursa foto: protv.ro
ADVERTISEMENT

Sute de români creștini ortodocși s-au revoltat sâmbătă, în apropiere de miezul nopții, după ce au descoperit că aplicația Google Maps instalată pe dispozitivele lor Android le returna un rezultat cel puțin ciudat. În timp ce locația obiectivului era corect marcată pe hartă, numele său a generat un val de critici pe rețelele de socializare.

„Catedrala Prostirii Neamului” a apărut pe Google Maps. Mulți credincioși s-au revoltat

Cum e posibil așa ceva?“, „Ce mizerie“, „Am crezut că este o glumă proastă până am intrat să verific”, „Hai să anunțăm ministrul Culturii și Cultelor!! Sau UCMR și altele”,sau „De ce nu se sesizează Patriarhia Română?!!” sunt câteva dintre comentariile credincioșilor care au observat că denumirea lăcașului de cult a fost schimbată în „Catedrala Prostirii Neamului

ADVERTISEMENT

Nu e o glumă, chiar așa apare pe Google Maps :))

Posted by Kovács Anðrás on Saturday, May 2, 2020

Deputatul PNL Daniel Gheorghe este cel care a făcut publică jignirea adusă ortodocşilor pe Google Maps. În mesajul postat duminică noaptea pe rețelele de socializare, acesta trage un puternic semnal de alarmă, denunțând, totodată, „noul anti-creştinism totalitar“.

Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luați de mine! Da, anarho-bolsevismul secularist, cu apucături fascistoide îndoite de aerul împuțit de joint-uri, este o realitate a postmodernismului marcat de aneantizare și lipsă de omenie!

ADVERTISEMENT

Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești. Este primul pas în violența simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremiștii!”, a scris parlamentarul pe contul său de Facebook.

Reacția Bisericii „Sfântul Dumitru” după scandalul provocat de Google Maps

Dar ceea ce am văzut în această seară m-a mahnit foarte tare. Un părinte a sesizat că pe Google Maps, Catedrala Mântuirii Neamului Românesc este numită Catedrala Prostirii Neamului Românesc. Nu îmi vinea să cred, și că orice om care mai și cercetează, am verificat. Este adevărat.

ADVERTISEMENT

Am făcut și două screen Printing pentru a va arăta. Doamne luminează-le mintea, călăuzindu-i pe calea cea dreapta, învățându-i să gândească, să grăiască și să facă cele bune plăcute Ție. Întărește-ne să trecem aceste vremuri de încercare, după voia Ta Doamne”, a transmis și Biserica „Sfântul Dumitru” din București.

Peste 121 de milioane de euro a alocat statul în ultimii 10 ani pentru Catedrală

Până la sfârșitul lui 2018, municipalitatea a acordat Patriarhiei Române peste 18 milioane de euro în vederea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. La rândul lor, primăriile de sector 1, 2 și 5 au oferit peste 6 milioane de euro, iar Guvernul a contribuit cu cel puțin 82 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, suma totală acordată de statul român în ultimii zece ani Bisericii pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului se ridică la peste 121 de milioane de euro. Ceremonia de inaugurare și sfințire a lăcașului de cult a avut loc pe 25 noiembrie anul trecut, deși lucrările nu erau finalizate și nu aveau avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT
Tags: