News

Subiecte la biologie şi anatomie BAC 2022. Ce a picat la proba la alegere de la real. Update

Subiecte la biologie şi anatomie BAC 2022. Ce a picat la proba la alegere de la real. Află totul despre examenul maturității, unul care reprezintă finalul liceului
22.06.2022 | 06:20
Subiecte la biologie si anatomie BAC 2022 Ce a picat la proba la alegere de la real Update
Subiecte la biologie şi anatomie BAC 2022, ce trebuie să știe elevii. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
22-06-2022
07:26

Au apărut subiectele la biologie și la anatomie de la BAC 2022

În jurul orei 10.00, în mediul online au apărut subiectele de la proba scrisă pentru biologie vegetală și animală, dar și la anatomie de la BAC 2022.

Fotografii cu subiectele au fost postate pe grupurile de Facebook ale elevilor care susțin, miercuri, examenul de Bacalaureat, notează ȘtirileProTv.

Iată ce au avut de rezolvat elevii la biologie vegetală și animală:

Subiectele la anatomie:

22-06-2022
04:32

Programa pentru Biologie și Anatomie

În cadrul examenului de național de Bacalaureat 2022, Biologia constituie proba scrisă pentru care elevul poate opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate.

Pe cdn.edupedu.ro pueți vedea care a fost programa la Biologie și Anatomie elaborată de Ministerul Educației.

FANATIK îți spune tot ce trebuie să cunoști despre subiectele la biologie şi anatomie pentru Bacalaureatul anului 2022. Vorbim despre un examen dificil, un examen pe care elevii îl așteaptă cu emoții. În acest material veți afla ce a picat la proba la alegere de la real

Model subiecte BAC 2022 la biologie

Vă reamintim că modelele de subiecte la Biologie pentru Bacalaureat 2022 au fost publicate de Ministerul Educației. De altfel, cei care au absolvit 12 clase și care au urmat un profil real pot să susțină examenul la această materia, la proba la alegere a profilului și specializării.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre ulrima probă din cadrul examenului maturității. Elevii de clasa a XII-a de la profilul real pot susține această probă scrisă a examenului la Biologie, Fizică, Chimie sau Informatică.

Trebuie să știți că așa cum s-a întâmplat în fiecare an, elevii implicați nu vor avea de pregătit materia din toți cei 4 ani de liceu. Ca de fiecare dată, aceasta a fost împărțită în două categorii. Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană și Biologie vegetală şi animală sunt acestea

ADVERTISEMENT

În funcție de opțiunea exprimată, elevii de clasa a XII-a vor primi subiecte diferite la examenul de Bacalaureat 2022.

Pentru a vedea exact felul în care vor fi structurate subiectele de examen, dar și cum ar putea arăta cerințele, Ministerul Educației a postat 2 modele de subiecte la Biologie pentru BAC 2022, dar și baremele de corectare, astfel încât elevii să se poată autoevalua după terminarea lucrării. Le puteți consulta AICI.

ADVERTISEMENT

Model subiecte BAC 2022 la anatomie

Bacalaureatul începe pe 6 iunie, cu probele orale. De remarcat că examenul național se termină pe 23 iunie 2022, cu ultima probă scrisă.

În acest caz, anatomia reprezintă una dintre variantele la alegere a profilului de real, iar proba de Bacalaureat se susține pe 22 iunie 2022. FANATIK vă prezintă testele de antrenament la proba de Anatomie. Le aveți la un simplu click AICI.

ADVERTISEMENT

Reguli pentru BAC 2022

Și în acest an există un set de reguli de la care Ministerul Educației nu acceptă abateri. Astfel, toți candidații candidații înscriși la proba de biologie sau anatomie a examenului maturității au de respectat câteva lucruri clare.

Candidaţii care încalcă regulile sunt eliminaţi din examen. Se întâmplă lucrul acesta, indiferent dacă materialele/obiectele interzise cu care au fost prinși au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

De asemenea, comisia nu este indulgentă nici dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise mai departe. Așadar, este clar ca lumina zilei că se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat 2022 să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea.

Nu uitați că toți candidaţii au obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu mai sunt primiţi în examen.

În același timp se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi în alte obiecte de depozitare personale sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Nu în ultimul râns este interzis candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi în alte obiecte de depozitare personale sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Elevii care susține examenul maturității trebuie să mai aibă în vedere că le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Calendar complet pentru BAC 2022

  • 23 – 27 mai 2022: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
  • 27 mai 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
  • 6 – 8 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 8 – 9 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 9 – 10 iunie 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 13 – 15 iunie 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
  • 20 iunie 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022: Afișarea rezultatelor finale
ADVERTISEMENT