News

Subiecte biologie BAC 2021 toamnă. Ce le-a picat elevilor la biologie. Update

Subiectele la biologie BAC 2021, sesiunea de toamnă. FANATIK vă spune ce le-a picat elevilor la biologie
18.08.2021 | 15:05
Subiecte biologie BAC 2021 toamna Ce lea picat elevilor la biologie Update
Subiecte biologie BAC 2021 toamnă. Ce le-a picat elevilor la biologie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-08-2021
12:06

Au fost afișate subiectele la proba de biologie de la Bacalaureat 2021

Ministerul Educației a publicat în urmă cu câteva clipe subiectele și baremele de la proba scrisă la biologie. Iată ce au avut de rezolvat elevii:

Subiecte la biologie vegetală – Bacalaureat 2021

Subiecte la anatomie – Bacalaureat 2021

18-08-2021
06:15

A început proba de biologie de la Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie

La ora 9.00, absolvenții claselor a 12-a din țară au început rezolvarea subiectelor la proba de biologie.

După primirea subiectelor, candidații au la dispoziție 3 ore (180 de minute) pentru rezolvare.

Conform regulilor prezentate de Ministerul Educației, elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

18-08-2021
04:48

Elevii intră în sălile de examen pentru proba de biologie de la Bacalaureat 2021

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat continuă miercuri, 18 august, cu proba la alegere a profilului. Accesul absolvenților de clasa a XII-a în centrele de examen, pentru examenul la biologie, a început. Acesta se face între orele 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate.

La fel ca în prima sesiune, candidații la Bacalaureat se vor așeza câte unul în bancă, în ordine alfabetică, conform listelor afișate la avizier sau pe ușa sălii de examen.

Apoi, fiecare elev primește o coală de hârtie tipizată, pe care trebuie să își scrie numele cu majuscule, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt în actul de identitate, precum și celelalte date de pe colțul de foaie ce urmează să fie lipit.

Aproape 39.000 de candidați s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de bacalaureat 2021.

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat din acest an a debutat luni, 16 august, cu proba la limba și literatura română. Sunt așteptați aproximativ 39.000 de candidați.

Proba la biologie va începe miercuri, 18 august, ca și până acum, de la ora 09:00. Accesul în sălile de examen se va face între între orele 7:30 – 8:30. Candidații trebuie să prezinte cartea de identitate.

ADVERTISEMENT

Subiecte biologie BAC 2021 toamnă. Ce le-a picat elevilor la biologie

Candidații care nu s-au prezentat la prima sesiune sau cei care nu au obținut note de promovare au o a doua șansă. De asemenea, la examen s-au putut înscrie și cei ce nu au promovat în sesiunile din promoțiile anterioare.

În schimb, cei care au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă mai au de așteptat până vor putea să susțină din nou examenul. Aceștia nu sunt acceptați în următoarele două sesiuni, putând să participe abia la a treia.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul candidaților înscrişi, 24.988 provin din promoţia 2020 – 2021, iar restul, 13.958 de candidaţi, din promoțiile din anii anteriori.

Proba la biologie este a treia probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării. Anterior, au fost susținute probele scrise la limba și literatura română, la 16 august, și cea obligatorie a profilului, la 17 august.

ADVERTISEMENT

Proba scrisă de la limba și literatura maternă va avea loc la data de 19 august. Rezultatele se vor afișa în 31 august, până la ora 12:00. Ulterior, în aceeași zi, între orele 12:00 – 18:00 se pot depune contestațiile, atât în format fizic, cât și online.

Soluționarea contestațiilor va avea loc în intervalul 1-3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 3 septembrie.

ADVERTISEMENT

Conform normelor în vigoare, afișarea rezultatelor se va face fără a fi publicat și numele elevului care a susținut examenul. Lucrările vor fi corectate de doi profesori evaluatori, iar nota minimă de promovare este 5. Candidații au avut posibilitatea să se pregătească pentru examen prin intermediul testelor de antrenament.

Ce trebuie să știe candidații la Bacalaureat

Timpul de rezolvare a subiectelor este de trei ore. Examenul este supravegheat audio/video, fiecare sală de examinare fiind dotată cu camere funcţionale.

În fiecare bancă va sta o singură persoană. Așezarea va fi făută în ordine alfaberică, conform listelor afișate la intrarea în sală.

Ulterior, fiecare candidat va primi o coală tipizată, pe care trebuie s-o completeze cu datele personale, scrise cu majuscule. Pe foile de examen se poate scrie doar cu pastă sau cerneală albastră.

Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu oameni din exterior și nici să facă schimb de foi sau lucrări între ei. Este intezis accesul în sala de examen cu ghiozdane sau genți.

De asemenea, cei ce susțin examentul nu au voie să dețină asupra lor orice tip de lucrări, manuale, dicţionare, notiţe, însemnăriși nici orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc).

Cei care sunt suprinși în astfel de situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele sau obictele interzise. În plus, ei nu vor avea voie să susțină examenul în următoarele două sesiuni.

ADVERTISEMENT