News

Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update

Subiecte BAC Biologie 2024, rezolvare și barem de corectare. Ce s-a întâmplat în proba la alegere a profilului, mai exact cea de biologie sau anatomie.
04.07.2024 | 14:59
Subiecte biologie BAC 2024 ce lea picat elevilor Rezolvare si baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului si specializarii Update
Ce subiecte le-au picat elevilor la biologie în cadrul examenului de bacalaureat 2024. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Subiecte BAC Biologie 2024 primite de elevi, precum și baremul de corectare a fost publicat de site-ul examenului de Bacalaureat. Așadar, toți elevii și părinții pot să afle acum ce notă merită fiecare, după ce vor studia atent acest barem.

UPDATE, ora 15.00. Subiectele și baremul la biologie și anatomie, conform edu.ro, la BAC 2024

La ora 15.00, Ministerul Educației a publicat subiectele și baremul de corectare pentru probele de biologie și anatomie de la examenul de Bacalaureat 2024. Mai jos puteți vedea cum se rezolva varianta 3 de examen primită de absolvenții de liceu înscriși la această probă.

ADVERTISEMENT

Subiectele la biologie vegetală și animală de la BAC 2024:

Baremul la biologie vegetală și animală de la BAC 2024:

Subiectele la anatomie de la BAC 2024:

Baremul la anatomie de la BAC 2024:

UPDATE, ora 12.50. Au apărut subiectele la anatomie și fiziologie umană

În urmă cu scurt timp, în spațiul public au apărut imagini cu subiectele pe care elevii le-au primit la anatomie și fiziologie umană. Ei au avut de rezolvat varianta 3 la BAC 2024. Iată, mai jos, subiectele:

Subiecte Anatomie BAC 2024
Subiecte Anatomie BAC 2024. Sursa foto: stirileprotv.ro
Subiecte Anatomie BAC 2024
Subiecte Anatomie BAC 2024. Sursa foto: stirileprotv.ro

UPDATE, ora 9.40. Au apărut primele subiecte. Ce au avut de rezolvat elevii la biologie vegetală

La nici o oră de la startul examenului de BAC 2024, proba la alegere, au apărut în spațiul public subiectele la proba de biologie vegetală. Iată, mai jos, ce au avut de rezolvat elevii, conform Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT
Subiecte biologie BAC 2024
Subiecte biologie BAC 2024. Sursa foto: Știrile ProTV
Subiecte biologie BAC 2024
Subiecte biologie BAC 2024. Sursa foto: Știrile ProTV
Subiecte biologie BAC 2024
Subiecte biologie BAC 2024. Sursa foto: Știrile ProTV
Subiecte biologie BAC 2024
Subiecte biologie BAC 2024

UPDATE, ora 9:00. Start examen. A început proba scrisă la biologie de la Bacalaureat 2024

E timpul ca elevii să uite de toate emoțiile și să se concentreze pe ceea ce au învățat, asta pentru că proba scrisă la biologie a început. Elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva cerințele.

Timpul este unul suficient, astfel că un elev bine pregătit nu ar trebui să aibă probleme. Important este să se fie atent, să citească atent textul și, bineînțeles, că nu comită greșeli. În curând, FANATIK vă anunță ce subiecte au avut de rezolvat tinerii.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 8.30. S-au închis ușile sălilor de examen! Peste 30 de minute elevii primesc subiectele la biologie

Subiectele la proba scrisă de la biologie sunt deja în școlile din țară. Elevii care susțin proba au putut intra în centrul până la ora 8.30. Din acest moment, ușile s-au închis. Cine nu a ajuns, poate reveni, dar la sesiunea din toamnă.

În aceste moment, emoțiile ating cote maxime, în așteptarea subiectelor de examen. Nu uitați! Subiectele la biologie, geografie, fizică și informatică vi le vom prezenta și pe FANATIK în curând.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 7.50. Elevii intră în sălile de examen pentru proba de biologie. Atenție! Mai aveți timp până la 8.30

Peste ceva mai mult de o jumătate de oră se vor închide ușile sălilor de examen. Elevii nu mai pot intra în încăperi după ora 8.30. Absolvenții de liceu care susțin joi proba scrisă la biologie trebuie să aibă asupra loc un act de identitate valabil.

Nu aveți voia să intrați în sala de examen cu ghiozdane, genți, cărți, notițe sau telefoane mobile. Aceste obiecte personale și materialele interzise vor ajunge într-o sală specială, supravegheată de o persoană desemnată de comisia de examen.

Au fost zeci de elevi eliminați în primele zile de la BAC 2024. E important de știut că, în cazul în care sunteți prinși că încălcați aceste reguli, veți fi excluși din examen și nu veți mai avea dreptul să susțineți Bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

UPDATE, ora 7.10. Ultima probă scrisă de la BAC 2024 începe în mai puțin de două ore

Joi, 4 iulie, pentru majoritatea celor peste 120.000 de absolvenți de clasa a XII-a înscriși la examenul de Bacalaureat 2024 are loc ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării.

Candidații vor susține ultimele examene la biologie, geografie, logică, psihologie, economie, fizică, chimie, biologie, informatică etc. În acest articol aflați, în timp real, ce subiecte au primit elevii la proba de la biologie. Examenul începe la ora 9.00.

Subiecte BAC Biologie 2024. Ce le-a picat elevilor

Subiectele la biologie și anatomie vor fi publicate de Ministerul Educației. Astfel, toată lumea poate să vadă ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a. Atât elevi care au participat la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului, cât și părinți. Ca de obicei, aceste subiecte au fost alese ca orice elev care a învățat să poată obține fără probleme o notă de trecere.

Ce au avut de învățat elevii de clasa a XII-a pentru proba de biologie și anatomie la bacalaureat 2024

Ca de obicei, elevii au primit o programă cu mult timp înainte de examen, pentru a cunoaște ce trebuie să studieze în detaliu pentru Bacalaureat. Așadar, pentru cei care au ales biologia și anatomia, programa conținea alcătuirea corpului uman, funcțiile fundamentale ale organismului uman, funcțiile de relație, funcțiile de nutriție, funcția de reproducere, precum și multe elemente de genetică.

Modele de subiecte rezolvate la biologie și barem pentru Bacalaureat 2024. Teste pentru absolvenții de liceu

Așa cum obișnuiesc în fiecare an, reprezentanții Ministerului Educației vor publica baremul de rezolvare pentru subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat. Cu acest barem în mână orice elev poate să-și calculeze nota finală. Dar poate și aprecia dacă nota pe care o primește din partea profesorilor este apropiată de așteptări. În caz contrar poate depune o contestație.

Ce a picat la simulare biologie, bacalaureat 2024. Barem anatomie și biologie

La examenul de simulare din acest an, la biologie elevii au avut de explicat modul în care sângele realizează transportul gazelor respiratorii. Precum și funcțiile organismului uman. Elevii de clasa a XII-a au avut de ales între biologie vegetală sau anatomie și au avut de rezolvat subiecte de tip grilă, printre altele.

La anatomie, elevii au avut de răspuns la întrebări referitor la ADN, ARN și funcțiile organismului uman. La biologie vegetală, la subiectul I au fost puse mai multe întrebări de tip grilă. Iar la subiectul II au avut de precizat cele trei tipuri de elemente figurate din compoziția sângelui. Dar și de specificat câte un rol pentru fiecare dintre ele.

Calendar Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Sesiunea de vară a examenului Bacalaureat a început în 17 – 19 iunie cu clasicul examen oral la limba română, urmat de cel la limba maternă. În perioada 19 – 21 iunie 2024 au fost evaluate competențele digitale, iar între 25 – 27 iunie au fost evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Adevăratul examen pentru elevii absolvenți de clasa a XII-a a fost cel din 1 iulie 2024, când au susținut proba scrisă la limba și literatura română, urmat pe 2 iulie de proba obligatorie a profilului și pe 4 iunie proba la alegere a profilului și specializării. Examenul s-a încheiat pe 5 iulie cu proba scrisă la limba și literatura maternă, iar rezultatele finale după contestații au fost programate pentru 12 iulie 2024.

Sesiunea august-septembrie 2024 a bacalaureatului

Filosofie, SociologiePentru elevii care nu au reușit să obțină o notă de trecere la examenul de Bacalaureat în sesiunea din iunie – iulie, Ministerul Educației a pregătit a doua șansă în august – septembrie. Înscrierea candidaților a fost programată pentru 15 – 22 iulie 2024, iar examenele vor debuta pe 8 – 9 august 2024 cu examenul oral la limba română, iar pe 9 august examenul la limba maternă (oral).

Competențele digitale vor fi evaluate pe 12 august. Iar în 13 – 14 august urmează evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă străină. Proba scrisă la limba română e programată pe 19 august. Proba obligatorie a profilului pe 20 august și pe 21 august proba la alegere a profilului. Examenul se încheie pe 22 august cu limba maternă (scris). Rezultatele vor fi afișate pe 26 august, contestațiile vor fi verificate între 27 – 29 august. Iar pe 30 august vor fi afișate rezultatele finale.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!