News

Subiecte Evaluare Națională 2020. Monica Anisie a făcut anunțul: Nu vă lăsați păcăliți

14.06.2020 | 23:38
Subiecte Evaluare Nationala 2020 Monica Anisie a facut anuntul Nu va lasati pacaliti
Subiecte Evaluare Națională 2020. Monica Anisie a făcut anunțul: Nu vă lăsați păcăliți. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională 2020 debutează luni, 15 iunie 2020, cu proba de Limba Română, iar ministrul Educației a lansat un avertisment cu privire la subiectele pentru primul examen.

Ministerul Educației a anunțat, duminică, faptul că 172.000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională 2020 în prima etapă a examenului, care începe luni, 15 iunie, cu proba la Limba Română, informează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Subiectele date luni la Evaluarea Naţională pot fi consultate AICI!

Potrivit calendarului anunțat recent, accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30, iar pentru o bună organizare la fiecare școală au fost întocmite grafice, pentru a nu exista aglomeraţii la centrele de examen.

Evaluarea Națională 2020 începe pe 15 iunie

Fiecărui elev i se va lua temperatura de către un cadru medical, care va realiza triajul epidemiologic şi îi va îndruma pe elevi către sălile de examen.

ADVERTISEMENT

În eventualitatea în care un elev are temperatura mai ridicată de 37,3, acesta va mai fi testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute.

Dacă nici după a treia măsurare temperatura nu va scădea, atunci elevul nu va fi primit în examen și vor fi anunţaţi părinţii şi medicul de familie.

ADVERTISEMENT

„Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale sa repete sucesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii.

Ce spune ministrul Educației despre subiectele apărute pe internet

Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie. Va fi lăsat să plece după ce familia e anunțată”, a declarat Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Întrucât pe internet au început să circule mai multe variante de subiecte, ministrul Educației atrage atenția că acestea nu sunt cele oficiale

„Vă asigur că ceea ce circulă pe internet nu e de la Ministerul Educației. Nu vă lăsați păcăliți de așa zise subiecte care circulă pe internet. Aceastea nu sunt cele pe care le veți primi mâine dimineață. Mâine se vor extrage subiectele”, a precizat Monica Anisie.

 

ADVERTISEMENT
Tags: