News

Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update

Subiecte geografie la Bacalaureat 2024, rezolvare și barem de corectare. Ce a picat la proba la alegere a profilului din acest an.
04.07.2024 | 15:27
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024 Cum se rezolvau si care este baremul de corectare Proba la alegere a profilului la BAC 2024 Update
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. O nouă zi cu emoții intense pentru absolvenții clasei a XII-a. Joi, 4 iulie, elevii susțin proba la alegere a profilului din cadrul examenului de BAC, fiind și ultima pentru cei mai mulți dintre candidați.

UPDATE, ora 15.25. Subiectele și baremul la geografie, de la Bacalaureat 2024, conform edu.ro

Joi, 4 iulie, absolvenții de liceu care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la geografie au avut de rezolvat varianta cu numărul 3. Au fost trei subiecte. La ora 15.00, pe edu.ro au apărut subiectele și baremul de rezolvare. Acestea pot fi descărcate de mai jos:

ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2024, geografie, subiecte:

Bacalaureat 2024, geografie, barem:

UPDATE, ora 10.05. Au apărut subiectele la proba de geografie de la BAC 2024

În jurul orei 10.00, în spațiul public au apărut subiectele la proba de geografie de la Bacalaureat 2024. Elevii au avut de rezolvat varianta cu numărul 3. Iată, mai jos, cerințele:

Subiecte Geografie BAC 2024
Subiecte Geografie BAC 2024. Sursa foto: Știrile ProTV
Subiecte Geografie BAC 2024 - 2
Subiecte Geografie BAC 2024. Sursa foto: Știrile ProTV

UPDATE, ora 9.05. Elevii au început rezolvarea subiectelor la proba de geografie

Examenul de geografie de la BAC 2024 este în plină desfășurare. Candidații au timp din belșug (3 ore, de la 9.00 la 12.00) pentru a rezolva subiectele și pentru a lua o notă cât mai mare.

ADVERTISEMENT

Subiectele vor fi publicate pe FANATIK.ro imediat ce vor fi disponibile. Ceea ce  vă putem spune este faptul că niciun elev care a învățat nu ar trebui să aibă probleme în rezolvarea cerințelor.

UPDATE, ora 8.50. Elevii primesc din clipă în clipă subiectele la geografie

Dintr-un moment în altul, pe băncile a mii de elevi din țară vor apărea subiectele la geografie, la proba la alegere a profilului din cadrul examenului de BAC 2024.

ADVERTISEMENT

La română și la matematică, subiectele au apărut și în spațiul public la câteva zeci de minute de la startul examenului. Rămâneți pe FANATIK.ro pentru a afla ce au avut de rezolvat elevii.

UPDATE, ora 8.00. Încă 30 de minute pentru a intra în săli. La 9.00 începe proba scrisă la geografie

Conform metodologiei Ministerului Educației, de la ora 7.30 până la 8.30 este permis accesul candidaților în sălile de examen. Proba la geografie, a treia probă scrisă de la BAC 2024, începe la ora 9.00.

ADVERTISEMENT

În aproximativ o oră, pe băncile a peste 120.000 de elevi vor apărea subiectele. Așa cum v-ați obișnuit, cerințele le găsiți în scurt timp și pe site-ul FANATIK.ro. Rămâneți cu noi pentru a vedea ce au avut de rezolvat candidații claselor a XII-a.

UPDATE, ora 7.20. Emoții pentru peste 120.000 de elevi. În curând începe proba scrisă la geografie

De la ora 9.00, începe ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2024. O bună parte dintre cei 125.000 de absolvenții de liceu susțin proba la geografie. Cei de la profilul uman au putut alege această materie.

Subiectele pe care le primesc candidații vor fi publicate de FANATIK.ro în timp real, de îndată ce ele apar în spațiul public. Acum e important să vă îndreptați către sălile de curs. O mai puteți face până la ora 8.30.

Subiecte geografie la Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie

Pentru proba E. d), cea la alegere de la bacalaureat, absolvenții de liceu au avut de selectat o disciplină, în funcție de profil, dar și de preferințele candidatului. Ei au avut posibilitatea să opteze pentru o materie care să le permită verificarea cunoștințelor.

Astfel, cei de la profilul real, tehnic, resurse naturale și protecția mediului au avut de ales între Fizică, Biologie, Chimie ori Informatică. În ceea ce privește absolvenții de la uman, pedagogic ori artistic, aceștia au avut posibilitatea de a alege între Geografie, Psihologie, Sociologie, Economie, Logică sau Filosofie.

Subiectele la geografie la Bacalaureat 2024 vor fi făcute publice de Ministerul Educației, imediat ce examenul se va încheia. FANATIK va anunța ce au avut de rezolvat elevii care au optat pentru această disciplină.

Modele de subiecte la geografie și barem pentru Bacalaureat 2024

Absolvenții de liceu vor primi trei subiecte la examenul de geografie, având la dispoziție trei ore pentru rezolvarea lor. Pentru a-și testa cunoștințele, Ministerul Educației a publicat modele de subiect. Acestea pot fi consultate AICI.

De asemenea, Ministerul Educației va publica baremul de corectare și notare privind examenul la geografie. Vor fi acordate zece puncte din oficiu și va fi punctată orice modalitate de rezolvare corectă a cerințelor.

Subiectele la geografie primite la simularea pentru BAC 2024

Simularea la proba la alegere a profilului, respectiv la geografie, s-a desfășurat pe data de 6 martie 2024. Cu acest prilej, elevii și-au putut testa cunoștințele, fără ca notele obținute să fie trecute în catalog, dacă ei nu au dorit acest lucru.

Cei care se pregăteau pentru examenul de bacalaureat au avut de parcurs trei subiecte. Printre cerințe s-a numărat găsirea pe hartă a unor țări sau capitale și precizarea diferențelor climatice între câteva state. Subiectele la geografie primite la simulare pot fi consultate AICI.

Ce subiecte au primit elevii la geografie la Bacalaureat anul trecut. Model de subiect și barem geografie

Anul trecut, absolvenții de clasa a XII-a care au optat pentru susținerea probei la alegere la geografie au primit varianta 5. La primul subiect au parcurs întrebări de tip grilă, fiind nevoiți să identifice răspunsurile corecte, pe baza hărții Europei.

Cerințele celui de-al doilea subiect au avut legătură cu România. Mai exact, elevii au rezolvat exerciții ce țin de unitățile de relief, orașele, municipiile și râurile din țară. Subiectul 3 a constat în cerințe privind date demografice din țările Uniunii Europene.  Vezi AICI ce au primit elevii la geografie, anul trecut.

Calendar Bacalaureat 2024. Sesiunea de BAC iunie-iulie

Peste 100.000 de elevi s-au înscris în prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2024. 17-27 iunie a fost perioada destinată evaluării competențelor digitale și lingvistice (probe orale). Pe 1 iulie au debutat probele scrise, care au dat cele mai mari emoții absolvenților de liceu.

Prima dintre acestea a fost la Limba și literatura română (1 iulie), fiind urmată de cea obligatorie a profilului, pe 2 iulie, respectiv cea de astăzi, 4 iulie, la alegere a profilului și specializării.

Proba scrisă programată pe data de 5 iulie este destinată doar elevilor care susțin examen la Limba și Literatura maternă. Însă, absolvenții de liceu vor scăpa de stresul specific examenului de bacalaureat după afișarea primelor rezultate.

Astfel, afișarea notelor va fi pe 8 iulie 2024, până la ora 12:00. Tot pe 8 iulie elevii sunt așteptați să depună contestațiile, între orele 12:00-18:00. Soluționarea contestațiilor va fi efectuată în perioada 9-11 iulie, iar pe 12 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Calendar BAC 2024. Sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Elevii care nu au reușit să obțină notă de trecere în prima sesiune a bacalaureatului ori care nu s-au putut prezenta la examene, au posibilitatea de a se înscrie la cea de-a doua sesiune, din toamnă.

Perioada de înscriere este între 15-22 iulie 2024. Elevii vor susține evaluarea competențelor în perioada 9 – 14 august. Proba scrisă la Limba și Literatura Română este programată la data de 19 august 2024.

Pe 20 august, candidații sunt așteptați la examenul probei obligatorie a profilului, iar pe 21 august vor avea proba la alegere. Rezultatele vor fi afișate pe 26 august, până în ora 12:00, urmând ca depunerea contestațiilor să aibă loc în intervalul orar 12:00-18:00. Acestea vor fi rezolvate între 27 – 29 august, iar pe data de 30 august vor fi afișate notele finale.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută...
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România, apariţie incendiară fără iubit!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta