News

Subiecte Evaluarea Națională 2021. Ce le-a picat elevilor la limba și literatura maternă

Ultima probă scrisă de la Evaluarea Națională 2021 a avut loc vineri, pe 25 iunie, fiind susținută la limba și literatura maternă.
25.06.2021 | 06:54
Subiecte Evaluarea Nationala 2021 Ce lea picat elevilor la limba si literatura materna
ADVERTISEMENT
25-06-2021
13:44

Subiectele au fost publicate pe edu.ro

Subiectele la proba de limba şi literatura maternă au fost publicate pe site-ul edu.ro, la ora 15.

VEZI AICI ce subiecte le-au picat absolvenţilor de clasa a VIII-a la limba şi literatura maternă.

Ultima dintre cele trei probe scrise la Evaluarea Națională 2021 are loc în data de 25 iunie. Așa cum se întâmplă în cazul examenelor finale, atât la clasa a VIII-a, cât și la clasa a XII-a, lucrarea începe la ora 9:00. Elevii au timp 120 de minute să rezolve subiectele primite.

Elevii au posibiltiatea de a intra în săli cu 30 de minute înainte de începerea examenului, pentru a putea lua loc și a se putea pregăti pentru subiecte.

ADVERTISEMENT

Ce subiecte au picat la limba și literatura maternă la Evaluarea Națională 2021

Edu.ro afișează subiectele la limba și literatura maternă imediat ce examenul se încheie, iar FANATIK ți le prezintă imediat ce sunt disponibile.

Evaluarea Națională 2021 – calendarul examinării finale

  • Între 7 – 11 iunie, elevii au putut să se înscrie la examenul final
  • În 22 iunie a avut loc proba scrisă la limba și literatura română
  • În data de 24 iunie a avut loc și proba la matematică
  • La 25 iunie a fost susținută și proba la limba și literatura maternă
  • În data de 29 iunie, sunt afișate rezultatele la Evaluarea Națională
  • Din data de 29 iunie (orele 16:00 – 18:00), până în 30 iunie (08:00 – 12:00), elevii pot depune contestații
  • Acestea sunt soluționate între 29 iunie și 4 iulie
  • În data de 4 iulie sunt afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională
ADVERTISEMENT

Cum se desfășoară Evaluarea Națională în condiții pandemice

Evaluarea Națională se desfășoară în condiții speciale în această sesiune, astfel încât să poată fi asigurată siguranța elevilor pe tot parcursul desfășurării acestora.

Unitățile de învățământ trebuie să asigure circuite funcționale pentru accesul în interiorul și în afara clădirii, marcate pe podea cu benzi vizibile. Astfel, elevii știu exact unde trebuie să ajungă și evită să petreacă prea mult timp pe holuri, în încercarea de a găsi o anumită clasă.

ADVERTISEMENT

În cazul unităților de învățământ mai mari, este recomandat ca acestea să pună la dispoziție elevilor mai multe intrări și ieșiri, pentru a reduce la minimum contactul. Distanțarea fizică trebuie respectată, mai ales în situația în care nu sunt mai multe intrări și ieșiri disponibile.

La intrarea în unitatea de învățământ există dezinfectant, pe care fiecare elev este obligat să îl folosească. De asemenea, aceștia vor primi câte o mască de protecție pentru a putea susține examenul. Purtarea măști ieste obligatorie în incinta școlii, atât pentru elevi, cât și pentru profesori și personalul auxiliar.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să mai știe elevii despre examenul final

Elevii trebuie să știe că le este interzis accesul în sală cu vreun fel de material ajutător, fie că e vorba despre dicționare, manuale, notițe, cărți, ciorne, rezumate, culegeri sau orice alt fel de material ce ar putea fi utilizat pentru rezolvarea subiectelor.

În mod clar, nici accesul cu telefoane mobile nu este permis. Nici ghiozdanele, rucsacurile sau alte accesorii de acest fel nu pot fi aduse în sala de examen. Toate aceste obiecte vor fi lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale. În cazul în care elevii refuză să predea obiectele de acest fel pe care le au asupra lor, aceștia nu vor avea dreptul să participe la examen.

Nici comunicarea, scrisă sau verbală, nu este permisă între candidați în timpul examenului. Încălcarea acestei reguli este considerată tentativă de fraudă, iar rezultatul este eliminarea din examen, alături de notarea lucrării cu 1.

ADVERTISEMENT