News

Subiecte matematică Bac 2019: Ce s-a dat la M1, M2 și M3 și baremul edu.ro – Live UPDATE

03.07.2019 | 08:34
Elevii dau astăzi examen la matematică. Sursa foto - facebook

FANATIK te ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă în proba de matematică de la Bacalaureat. Astfel, în acest articol, vom publica subiectele care s-au dat la M1, M2 și M3, dar și baremele de corectare. VEZI AICI CE SUBIECTE AU PICAT. Miercuri, 3 iulie 2019, absolvenții de clasa a 12-a susțin proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie. Examenele încep la ora 09:00. Ca la toate celelalte probe, accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

UPDATE, ora 11.31: Baremul și rezolvarea oficială a subiectelor vor fi disponibile pe edu.ro de la ora 15.00. Puteți vedea AICI cum se rezolvau subiectele de la matematica!

Update, ora 11.25: Iată subiectele la M1 și M3 (sursa foto: huff.ro):

Update, ora 11.20: Conform Stirile Pro TV, la mate-info s-au dat urmatoarele cerinte:  La primul subiect au primit o intersecție de funcție, o probabilitate, un exercitțu de identitate trigonometrică și un exercițiu în care să arate că un numar e întreg. La al doilea subiect au primit o matrice, să calculeze determinantul și un polinom la al treilea subiect au primit un exercițiu prin care să facă monotonia unei funcții și o integrală

Update, ora 10.43: Apar primele informații despre subiectele la matematică! Se pare că la prima parte absolvenții de liceu au avut de rezolvat mai multe ecuații și de determinat funcții. Subiectul I are 30 de puncte, deci doar rezolvarea acestuia integrală, corectă, nu poate asigura nota necesară promovării.

Update, ora 10.00: În câteva momente vom afla și subiectele la matematică. La unele licee din țară, au existat și elevi care au ieșit după doar o oră de examen, spunând că subiectele au fost mai dificile decât s-ar fi așteptat și că au fost depășiți de unele cerințe.

Update, ora 9.15: Proba la matematică a început. Elevii care au proba obligatorie a profilului această materie vor avea subiecte diferențiate. Cei de la mate-info vor avea subiectele de la M1, cei de la ștințe ale naturii subiectele M2, iar cei de la tehnologic, subiectele M3. Matematica este considerată una dintre cele mai grele probe de la examenul de Bacalaureat, iar problemele de algebră au dat mari bătăi de cap elevilor în trecut. În câteva minute, vom avea și subiectele.

Subiecte matematică Bac 2019

Atenție! Toți candidații înscriși trebuie să știe că au la dispoziție trei ore ca timp destinat redactării lucrării scrise. Cronometrul pornește din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Un alt lucru pe care elevii trebuie să-l cunoască este acela că pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Este interzisă sub orice formă culoarea roșie, aceasta fiind rezervată celor care corectează.

Și pentru proba de matematică, toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Vă readucem aminte că, dacă unii elevi reușesc „să se inspire”, nu înseamnă că au dat lovitura. Prin sondaj, inspectorii verifică filmările din timpul examenului și dacă descoperă un candidat care a copiat atunci vor lua măsurile de rigoare. Totodată, nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Subiecte matematică Bac 2019. Bacalaureat
Elevii care sunt prinși că au copiat sunt eliminați imediat din concurs. Sursa foto – facebook

Nu încercați să copiați

Mai mult de atât, candidaţilor le este strict interzis să comunice între ei sau cu exteriorul. În mod evident nu au voie nici să transmită sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu trebuie să riscați pentru că cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi imediat din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa nici la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.