News

Subiecte Matematică BAC 2024. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a de la toate profilele la bacalaureat 2024. Update

Subiecte Matematică BAC 2024, ce anume au avut elevii de rezolvat. Cerințele pentru elevii de clasa a XII-a de la toate profilele la bacalaureat 2024.
02.07.2024 | 15:07
Subiecte Matematica BAC 2024 Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XIIa de la toate profilele la bacalaureat 2024 Update
Subiecte la matematică la Bacalaureat 2024 pentru toate profilele. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Subiecte Matematică BAC 2024. Examenul de bacalaureat continuă marți, 2 iulie, cu proba obligatorie a profilului. Absolvenții claselor a XII-a susțin testarea scrisă la matematică și istorie.

UPDATE, ora 15.10. Subiectele și baremul de rezolvare la matematică pentru toate profilele, conform Edu.ro

La ora 15.00, Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele pentru proba scrisă de la matematică a examenului de Bacalaureat 2024. Cele 4 variante, alături de baremul fiecăruia în parte, pot fi descărcate mai jos:

ADVERTISEMENT

BAC 2024, matematică, mate-info, subiecte:

BAC 2024, matematică, mate-info, barem:

BAC 2024, matematică, științe ale naturii, subiecte:

BAC 2024, matematică, științe ale naturii, barem:

BAC 2024, matematică, tehnologic, subiecte:

BAC 2024, matematică, tehnologic, barem:

BAC 2024, matematică, tehnologic, subiecte:

BAC 2024, matematică, pedagogic, barem:

UPDATE, ora 13.30. Subiecte matematică BAC 2024 la toate toate profilele

După ce am văzut încă de la primele ore ce au avut de rezolvat elevii de la profilul tehnologic, vom vedea acum subiectele de la celelalte specializări ale probei scrise la matematică de la BAC 2024.

BAC 2024, matematică, mate-info / științele naturii, subiecte:

BAC 2024, matematică, mate-info _ științele naturii, subiecte
BAC 2024, matematică, mate-info _ științele naturii, subiecte. Sursa foto: alba24.ro / edupedu.ro

UPDATE, ora 12.00. Final de examen la proba scrisă de matematică de la BAC 2024. Urmează afișarea subiectelor și a baremelor

La ora 12.00, cei peste 125.000 de elevi din țară înscriși în acest an la sesiunea din iulie a examenului de Bacalaureat 2024 au încheiat proba scrisă la matematică.

ADVERTISEMENT

Mai jos am văzut o parte dintre subiectele primite. E vorba de cele la profilul tehnologic. În scurt timp, vom vedea lista completă a subiectelor și baremele de rezolvare.

UPDATE, ora 11.15. Profesor, despre subiectele la matematică, la tehnologic: ”Fără dificultăți pentru elevii care au învățat”

După apariția primelor imagini cu subiectele de la matematică, profilul tehnologic, profesorii au spus că cerințele au fost extrem de accesibile, simple, fără capcane, fără a crea confuzii.

ADVERTISEMENT

Fără dificultăți. Nu le vor ridica probleme. Subiectele respectă programa întocmai, sunt la fel ca modelele publicate de minister în ultimii zece ani. Elevii nu ar trebui să aibă vreo surpriză. Vorbim, evident, despre cei care au învățat. La profilul tehnologic gradul de dificultate a fost minim”, a spus profesoara Denisa Tănăsescu, de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București, pentru Adevărul.

UPDATE, ora 10.15. Subiectele primite de elevi la matematică, la BAC 2024, diferențiate în funcție de profil

Am văzut mai jos subiectele primite de elevi la profilul tehnologic de la BAC 2024. Trebuie spus că, în curând, vom publica și subiectele la celelalte profile.

ADVERTISEMENT

Subiectele sunt împărțite în felul următor: M1 – mate-info – pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și pentru filiera vocațională, profilul militar, specializarea matematică-informatică.

M2 – științe ale naturii, filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii. M3 – tehnologic – filiera tehnologică: profilul servicii toate calificările profesionale, profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale și M4 – pedagogic, pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător/educatoare.

UPDATE, ora 9.40. Au apărut primele subiecte primite de elevi la BAC 2024, matematică

La circa 30 de minute de la startul probei scrise de matematică a examenului de bacalaureat 2024, în mediul online au apărut deja primele imagini cu subiectele primite.

Conform celor de la Știrile ProTV, imaginile de mai jos sunt de la M3 – profilul tehnologic. În curând, vom publica subiectele și la celelalte profile. Colegii din departamentul Educație transcriu cerințele.

Subiecte matematică BAC 2024 tehnologic
Subiecte matematică BAC 2024 tehnologic

UPDATE, ora 9.15. Subiectele primite de elevi la matematică, în curând pe site

Avem subiectele pe care elevii le-au primit la proba scrisă de matematică de la BAC 2024. Chiar în acest moment, cerințele sunt copiate și analizate de colegii noștri din departamentul Educație.

Vă putem spune că elevii bine pregătiți în anii de liceu nu trebuie să întâmpine nicio dificultate în a rezolva cerințele. Imediat vom publica ceea ce au avut de rezolvat candidații la profilul real (mate-info, științe ale naturii), cel tehnologic, dar și cel pedagogic.

UPDATE, ora 9.00. A început proba scrisă la matematică, de la BAC 2024. În curând publicăm subiectele primite de elevi

Start examen! Este ora 9.00, iar cei peste 125.000 de elevi ai claselor a XII-a din țară au primit pe bancă subiectele la proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie.

Din acest moment, elevii trebuie să uite de emoții și să se concentreze pe rezolvarea cerințelor. Candidații au la dispoziție 3 ore (9.00 – 12.00) pentru a lua o notă cât mai mare.

UPDATE, ora 8.30. Subiectele la matematică au ajuns în școli

Subiectele la proba scrisă de matematică sunt deja în școlile din țară. Elevii care susțin proba au putut intra în centrul de examen de la 7.30 la 8.30. Din acest moment, ușile s-au închis. Cine nu a ajuns, poate reveni, dar la sesiunea din toamnă.

Emoțiile ating cote maxime, în așteptarea subiectelor de examen. Acestea au fost deja trimise către toate centrele de examen din țară. Vi le vom prezent și pe FANATIK în curând.

UPDATE, ora 8.20. Reguli importante la proba de matematică. Ce documente trebuie să aibă elevii asupra lor

În mai puțin de 10 minute profesorii supraveghetori vor închide ușile. Elevii nu mai pot intra în sala de examen după ora 8.30. Absolvenții de liceu trebuie să aibă asupra loc un act de identitate valabil.

Foarte important! Nu puteți intra în sala de examen cu ghiozdane, genți, cărți, notițe sau telefoane mobile. Toate obiectele personale și materialele interzise vor ajunge într-o sală specială, supravegheată de o persoană desemnată de comisia de examen.

În cazul în care sunteți prinși că încălcați aceste reguli, veți fi excluși din examen și nu veți mai avea dreptul să susțineți Bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

UPDATE, ora 8.00. Atenție! Încă 30 de minute pentru a intra în sălile de examen

Conform regulilor Ministerului Educației, de la ora 7.30 până la 8.30 este permis accesul candidaților în sălile de examen. Proba la matematică, a doua probă scrisă de la Bac 2024, începe la ora 9.00.

Într-o oră, pe băncile a peste 125.000 de elevi vor apărea subiectele. Cerințele vor apărea în scurt timp și pe site-ul FANATIK.ro. Rămâneți cu noi pentru a vedea ce au avut de rezolvat candidații claselor a XII-a.

UPDATE, ora 7.45. Peste 125.000 de elevi sunt așteptați la proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie

Conform informațiilor venite de la Ministerul Educației, luni, la prima proba scrisă (limba și literatura română) din cadrul examenului național de bacalaureat s-a înregistrat o rată de participare de 98,3%.

Au fost în săli 123.583 de candidați, dintr-un total de 125.694 de elevi înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe. 2.077 de candidați au fost declarați absenți. Alți 34 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Așadar, fie că susțineți proba de matematică, fie pe cea de istorie, e important să fiți conștienți că orice intenție de a copia, de a vă inspira din alte surse decât propriile conștiințe, vă poate aduce, nu o notă mare, ci o eliminare.

UPDATE, ora 7.20. Subiecte diferite la matematică, în funcție de profil

Zecile de mii de elevi care susțin marți proba scrisă la matematică trebuie să știe că subiectele sunt diferențiate în funcție de profil și specializare. Sunt pregătite variante pentru profil real (mate-info, științe ale naturii), pentru cel tehnologic, dar și pentru cel psihologic.

Dacă ne uităm la elevii care au terminat profil uman, ei susțin tot azi, proba la alegere la Bac 2024, la istorie. În acest caz vorbim de un singur tip de subiecte pentru toate specializările

UPDATE, ora 7.00. A doua zi de BAC, a doua zi de emoții, acum la matematică

Peste exact două ore, absolvenții claselor a XII-a din România intră în ”focurile” probei obligatorii a profilului de la examenul de Bacalaureat 2024. Se susțin azi probele scrise la matematică / istorie.

La fel ca luni, și pe parcursul zilei de marți, 2 iulie, pe FANATIK.ro veți afla toate detaliile care contează în legătură cu această probă: desfășurarea examenului, regulament sau posibile incidente. În timp real, veți afla ce subiecte au avut de rezolvat tinerii. Până atunci, e important ajungeți la timp în clase.

Subiecte la matematică la Bacalaureat 2024 pentru toate profilele. Sesiunea iunie-iulie, proba scrisă a examenului de bacalaureat

În acest an, peste 134.000 de absolvenți de liceu, dintre care circa 119.000 din actuala promoție și 15.000 din seriile anterioare, susțin BAC-ul. Datele au fost furnizate de Ministerul Educației înainte de probele de evaluare a competențelor. Acestea au debutat pe 17 iunie.

Sesiunea probelor scrise de la Bacalaureat 2024 a debutat luni, 1 iulie, cu proba de la limba și literatura română. Peste doar 24 de ore, examenul maturității continuă cu o altă probă dificilă: cea obligatorie a profilului.

La fel ca în anii anteriori, FANATIK vă spune ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba scrisă de la matematică, la Bacalaureat 2024. Vă ținem la curent, în timp real, cu subiectele de la toate profilele: mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic.

Modele de subiecte la BAC la matematică 2024. Barem de corectare

Pe site-ul dedicat examenelor naționale – Subiecte.edu.ro – Ministerul Educației a venit în sprijinul elevilor din țară prin postarea unor modele de subiecte. Ele sunt însoțite, ca de obicei, și de baramele de corectare.

Mai jos, puteți vedea și descărca subiectele + baremul adecvat. Astfel, în cazul în care susțineți proba de matematică în acest an, vă puteți verifica din nou nivelul la care vă aflați.

Subiecte matematică – mate info:

Barem matematică – mate info:

Subiecte matematică – tehnologic:

Barem matematică – tehnologic:

Subiecte matematică – științele naturii:

Barem matematică – științele naturii:

Subiecte matematică – pedagogic:

Barem matematică – tehnologic:

Subiectele la matematică primite la simularea BAC 2024

În acest an, elevii din clasa a XII-a au susținut pe 5 martie proba scrisă la matematică pentru Bacalaureat 2024. Subiectele au avut aceeași structură ca în anii anterior. Mai jos puteți vedea ce au avut de rezolvat elevii la toate cele 4 profile. De asemenea, vă prezentăm și cum se rezolvau subiectele.

Subiecte simulare matematică, profilul mate-info:

Barem simulare matematică, profilul mate-info:

Subiecte simulare matematică, profilul științe ale naturii:

Barem simulare matematică, profilul științe ale naturii:

Subiecte simulare matematică, profilul pedagogic:

Barem simulare matematică, profilul pedagogic:

Subiecte simulare matematică, profilul tehnologic:

Barem simulare matematică, profilul tehnologic:

Ce subiecte au picat la matematică la Bacalaureat anul trecut. Cum a fost baremul de corectare

În urmă cu un an, la subiectele I și II de la Bacalaureat, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciții de algebră. Printre ele au fost ecuații sau funcții. Baremul și rezolvarea oficială a subiectelor de la examenul de matematică de la Bacalaureat 2023, mai jos:

BAC 2023, matematică, mate-info, subiecte:

BAC 2023, matematică, mate-info, barem:

BAC 2023, matematică, tehnologic, subiecte:

BAC 2023, matematică, tehnologic, barem:

BAC 2023, matematică, științele naturii, subiecte:

BAC 2023, matematică, științele naturii, barem:

BAC 2023, matematică, pedagogic, subiecte:

BAC 2023, matematică, pedagogic, barem:

Cât timp au la dispoziție elevii pentru a rezolva subiectele la matematică la Bacalaureat 2024. Ce trebuie să știe despre corectare la matematică

Regulile examenului de Bacalaureat din 2024 sunt similare cu cele din anii anteriori.  Astfel, timpul destinat rezolvării subiectelor la matematică este de trei ore. Elevii intră în sălile de examen pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Proba de la matematică, la fel ca toate celelalte, începe la ora 9.00. Toate sălile sunt monitorizate audio-video.

În rezolvarea cerințelor de pe foaia de examen, candidații trebuie să utilizeze numai cerneală sau pastă de culoare albastră. La geometrie, pentru schemele și desenele figurilor se folosește creionul negru.

Strict la matematică și la geografie, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Elevii care doresc să corecteze o greșeală pot tăia fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală.

Calendar Bacalaureat 2024. Sesiunea de BAC iunie-iulie

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2024 a început încă de la mijlocul lunii iunie. Mai exact, între 17 și 27 iunie, foștii liceeni au susținut probele de competențe.

Greul a început însă pe 1 iulie, odată cu proba scrisă la limba și literatura română. Pe 2 iulie elevii au revenit în bănci pentru proba obligatorie a profilului, matematică.

Pe 4 iulie, tinerii susțin proba la alegere a profilului, iar pe 5 iulie are loc proba scrisă la limba și literatura maternă. La trei zile după finalul probelor scrise, pe 8 iulie, sunt afișate rezultatele la probele scrise, până la ora 12.00. În aceeași zi se pot depune și contestațiile, în intervalul orar 12.00 – 18.00.

Aceste contestații sunt analizate și rezolvate în perioada 9 – 11 iulie. Apoi, pe 12 iulie se trage linie și se afișează rezultatele finale la BAC 2024.

Calendar BAC 2024. Sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Când trebuie să te înscrii

Elevii care au picat la sesiunea din vară sau pur și simplu nu au apucat să susțină examenele mai au o șansă în toamnă. Între 15 și 22 iulie 2024 aceștia se pot înscrie la a doua sesiune de examen. Pot face asta și candidații care au promovat examenele de corigențe.

Probele de competențe se desfășoară între 8 și 14 august. Startul probelor scrise se dă pe 19 august 2024, cu limba și literatura română. Peste o zi, pe 20 august 2024 are loc proba obligatorie a profilului, pentru ca pe 21 august 2024 să fie proba la alegere a profilului și specializării. Examenul se încheie pe 22 august 2024, cu limba și literatura maternă.

Pe 26 august 2024 sunt afișate rezultatele preliminare la probele scrise (până la ora 12.00). În aceeași zi are loc depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00). Acestea din urmă sunt rezolvate între 27 – 29 august 2024, pentru ca pe 30 august 2024 să fie afișate rezultatele finale.

ADVERTISEMENT
Tags: