News

Subiecte matematică BAC toamnă 2021. Ce subiecte le-au picat elevilor. Update

Subiecte matematică BAC, sesiunea de toamnă 2021, a doua şansă pentru cei care n-au reuşit să treacă examenul în vară
17.08.2021 | 15:13
Subiecte matematica BAC toamna 2021 Ce subiecte leau picat elevilor Update
Subiectele de matematică pentru BAC, sesiunea de toamnă 2021. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
17-08-2021
12:14

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă: subiectele la proba de matematică

17-08-2021
06:00

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă: a început proba la matematică

La ora 9:00 a debutat examenul la matematică de la sesiunea de toamnă de Bacalaureat. Aceasta este una din cele două probe obligatorii ale profilului, alături de istorie.

După primirea subiectelor, candidații au la dispoziție 3 ore (180 de minute) pentru rezolvare.

Conform regulilor prezentate de Ministerul Educației, elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Elevii surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

17-08-2021
04:34

A început accesul în săli al elevilor la proba de matematică de la Bacalaureat 2021

Accesul candidaților în centrele de examen la probele scrise a început la ora 7.30 și va dura până la ora 8.30. Elevii vor intra în săli pe baza actului de identitate. Proba începe la ora 9.00 și durează cel mult trei ore.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală și niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă și semnează de predarea acesteia.

Proba scrisă obligatorie în funcție de filieră, profil și specializare este diferențiată marți în felul următor:

  • Matematică: pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică și pentru profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională
  • Istorie: pentru profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

FANATIK îți prezintă subiectele pentru proba de matematică a Bacalaureatului 2021, sesiunea de toamnă, o sesiune care a început săptămâna aceasta, pe data de 16 august. La fel cum s-a întâmplat și în primă instanță, absolvenții celor 12 clase trebuie să treacă în primul rând prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen. Examenul de matematică începe la ora 9:00 dimineața.

Subiectele la matematică BAC 2021 sunt diferite în funcţie de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează elevii. Astfel, cei de la matematică-informatică, ştiinţele naturii sau tehnologic vor avea de rezolvat câte trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu.

ADVERTISEMENT

Subiecte matematică BAC, sesiunea toamnă 2021

Este important de știut că pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ. Astfel, are nevoie să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise

Atenţie! Elevii pot să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Potrivit Ministerului Educației, toate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video şi audio, decizie care se aplică chiar şi în cazul sesiunii de toamnă.

ADVERTISEMENT

Pentru examenul național de bacalaureat – 2021, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent (față de minimum 2, anii trecuți). Înregistrările audio-video din sălile de examen vor fi verificate de Comisiile de bacalaureat, prin sondaj, după încheierea fiecărei probei scrise.

Conform Ministerului Educaţiei, calendarul Bac 2021, sesiunea august – septembrie se desfăşoară în felul următor.

ADVERTISEMENT
  • 19 – 26 iulie 2021 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 26-27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
  • 30-31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)

Când aflaţi dacă aţi promovat Bacalaureatul de toamnă

Interesant este că abia pe 31 august 2021 are loc afişarea rezultatelor la probele scrise. Se va întâmpla lucrul acesta până la ora 12:00. Până la ora 18.00 are loc depunerea contestațiilor pentru ca din 1 şi până pe 3 septembrie să se rezolve acestea. Pe 3 septembrie 2021 vor fi afişate rezultatele finale

ADVERTISEMENT

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Sunt așteptați 47.544 de candidați pentru înscrierea la BAC. În prima sesiune, s-au înscris 133.664 de elevi și au promovat 86.120, potrivit datelor Ministerului Educației. Pot participa și candidații din sesiunile anterioare. De la a treia sesiune, participarea la probele examenului de Bacalaureat include plata unei taxe. Anul trecut, peste 42.700 de candidați s-au înscris la a doua sesiune de BAC 2020.

ADVERTISEMENT