News

Subiecte la matematică – Bac 2022 toamnă. Ce le-a picat elevilor de la real

Bac 2022 sesiunea de toamnă. FANATIK vă prezintă subiectele pentru profilul real al probei de matematică. Testarea a avut loc miercuri, 17 august 2022.
17.08.2022 | 06:50
Subiecte la matematica  Bac 2022 toamna Ce lea picat elevilor de la real
Subiecte la matematică - Bac 2022 toamnă. Sursa foto: ndtv.com
ADVERTISEMENT
17-08-2022
13:04

Subiectele pentru profilul real - matematică sesiunea de toamnă

Ministerul Educației a publicat subiectele primite de elevi, în 17 august 2022.

Subiect Matematica by Fanatik.ro on Scribd

Subiect Matematica Info by Fanatik.ro on Scribd

Subiect Matematica Pedagogic by Fanatik.ro on Scribd

Subiect Matematica Tehnologie by Fanatik.ro on Scribd

Baremul și rezolvarea subiectelor este disponibil AICI.

​Examenul de Bac 2022, sesiunea de toamnă, continuă miercuri, 17 august, cu proba obligatorie a profilului. Absolvenții de liceu de la profilul real au de rezolvat subiectele la matematică la bacalaureat. Timpul alocat pentru acestea este de 3 ore.

Model subiecte Bac 2022 toamnă la matematică

A doua sesiune a BAC-ului din acest an, cea de toamnă, a debutat marți, 16 august. Cei aproape 35.000 de candidați înscriși, conform anunțului ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, au susținut proba scrisă la limba și literatura română de la Bacalaureatul din toamnă.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 17 august, candidații susțin proba la matematică. Conform metodologiei cunoscute, această materie are statut de disciplină obligatorie în funcție de filieră, profil și specializare.

Pe site-ul subiecte.edu.ro, Ministerul Educației vine în sprijinul candidaților cu mai multe modele de subiecte la toate filierele. Iată, mai jos, câte un model pentru profilul real: mate-info și științele naturii.

ADVERTISEMENT

BAC 2022, toamnă, matematică, mate-info, subiecte:

BAC 2022, matematică, științele naturii, subiecte:

Reguli pentru Bac 2022, examenul la matematică

În sala de examen, elevii trebuie să țină cont de un set de reguli foarte stricte. În primul rând, la fel ca în celelalte sesiuni, precum și la simulări sau orice test, candidaților le este interzis să aibă telefoane mobile, căști audio, sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet.

În trecut, s-au depistat multe cazuri în care elevii au fost prinși cu astfel de dispozitive asupra lor. Sunt în vigoare pedepse dure pentru elevii care nu respectă aceste reguli. Ei riscă să fie eliminați din examen, chiar dacă materialele interzise au fost sau nu folosite.

ADVERTISEMENT

Similar probei de Bac 2022 toamnă la limba și literatura română, candidații probei de matematică au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva cerințele primite. Examenele scrise debutează la ora 9:00. Accesul elevilor în sală este permis până la ora 8:30.

În rezolvarea itemilor de la BAC 2022 elevii pot să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră. În ceea ce privește realizarea schemelor și a desenelor, elevii pot să utilizeze doar creion negru.

ADVERTISEMENT

Important de precizat! La probele de matematică și de geografie, elevilor li se permite să aibă asupra lor instrumente de desen.

În sala de examen se folosește numai hârtia distribuită elevilor de către profesorii asistenți.

În cazul în care elevul dorește să corecteze o greșeală pe foaia de examen, el trebuie să taie fiecare rând din pasajul pe care îl consideră greșit cu o linie orizontală.

Calendar pentru Bac 2022, sesiunea de toamnă

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2022 a debutat marți, 16 august, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Conform datelor Ministerului Educației, aproape două treimi dintre cei înscriși la această sesiune provin din promoţia curentă, mai exact 22.586 de candidaţi. Alți 12.237 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Cei aproape 35.000 de elevi s-au înscris în perioada 18-25 iulie 2022. Ei vor susține mai multe probe, după cum urmează:

După proba scrisă de la română de pe 16 august și cea de la matematică sau istorie de pe 17 august, a urmat, pe 18 august, proba la alegere a profilului şi specializării. Apoi, pe 19 august, are loc proba scrisă la limba şi literatura maternă.

La această sesiune, probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sunt programate în intervalul 22 – 29 august.

La două zile după probele orale, pe data de 31, are loc afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

Ulterior, pe 1 și 2 septembrie 2022 are loc rezolvarea contestațiilor. În fine, pe 3 septembrie 2022 sunt afișate rezultatele finale.

ADVERTISEMENT