News

Subiecte Evaluare Națională 2021. Ce au avut de rezolvat elevii la matematică. Update

Proba scrisă la matematică de la Evaluarea Națională 2021 are loc joi, 24 iunie, iar mai jos găsești subiectele date elevilor anul acesta.
24.06.2021 | 11:20
Subiecte Evaluare Nationala 2021 Ce au avut de rezolvat elevii la matematica Update
Subiecte Evaluare Națională 2021. Ce au avut de rezolvat elevii la matematică. Sursa foto: Pixabay.
ADVERTISEMENT
24-06-2021
08:22

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de matematică de la Evaluarea Națională

FANATIK va prezintă subiectele la matematică de la Evaluarea Națională 2021, primite joi dimineață la examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a.

Acestea au fost asemănătoare celor de la simularea Evaluării Naționale și la testele de antrenament. La examenul de joi a fost extrasă varianta numărul 3.

Candidații au avut la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea lor, adică două ore, după completarea casetelor de identificare.

Iată, mai jos, subiectele date la matematică, azi, 24 iunie:

 

 

 

24-06-2021
07:37

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Subiectele de la matematică, grad mediu de dificultate”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că subiectele date joi la Evaluarea Națională de la matematică au un grad mediu de dificultate.

”Nivelul de dificultate mediu a caracterizat atât modelele publicate anul trecut, încă din luna noiembrie, cât și testele de antrenament sau subiectele de la simularea pentru Evaluarea Națională. Nivel de dificultate mediu, acesta este standardul”, a spus ministrul, conform Edupedu.ro.

Acesta a mai amintit că la simulări au fost 989 de note de 10 la proba de matematică.

”La simulări au fost 980 de note de 10 la matematică. Asta arătat că, în pofida acestei situații de criză, elevii au făcut eforturi pentru a se pregăti. De asemenea, sunt elevi care pentru prima oară intră în examenul de Evaluare Națională, după ce au făcut clasa pregătitoare. Este generația, prima generație care a făcut clasa pregătitoare. Îmi place să cred că acest lucru se va resimți inclusiv în rezultate.

Oricum, rezultatele vor trebui să fie comparate din perspectiva profilului absolventului de gimnaziu, pentru că în ultimă instanță, dincolo de note, ne interesează profilul absolventului de gimnaziu. Se va compara profilul proiectat în urmă cu 8 ani pentru absolventul de gimnaziu, adică ce s-a dorit de la absolventul de gimnaziu, și profilul realizat în urma absolvirii gimnaziului în acest an. Sigur, rezultatele vor fi ușor, sper să fie doar ușor, viciate de această perioadă total atipică pe care am traversat-o”, a mai afirmat Cîmpeanu.

24-06-2021
06:49

Structură nouă pentru întrebările de la examenul de Evaluare Națională, la matematică

În premieră în 2021 subiectele la matematică la Evaluare Națională 2021 sunt structurate după cerințele de la testele PISA.

Dat fiind faptul că programa din acest an s-a modificat, elevii au primit subiectele sub forma unei broșuri.

Elevii care au început proba de matematică la ora 9:00 au de rezolvat două subiecte cu mai multe cerințe. Primul subiect are 70 de puncte, în timp ce al doilea are 30 de puncte.

24-06-2021
06:39

Rezolvarea subiectelor și baremul de la matematică, publicate la ora 15:00

Ca de obicei, FANATIK va prezenta cerințele de la matematică, precum și baremul de corectare, imediat ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației.

Acestea vor fi publicate de către minister în jurul orei 15:00.

24-06-2021
06:04

Candidații înscriși la Evaluarea Națională au primit subiectele la matematică

La ora 9:00, elevii înscriși la examenul de Evaluare Națională au primit subiectele la matematică.

Candidații au la dispoziție 120 de minute (două ore) pentru a rezolva subiectul. Acestea sunt calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Potrivit regulilor, candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la începerea rezolvării subiectelor.

Candidații nu părăsesc sala de examen cu subiectele, având obligația să predea broșura care conține atât subiectele, cât și rezolvarea acestora.

24-06-2021
05:35

Accesul elevilor în săli s-a încheiat. Examenul începe la ora 9:00

Accesul candidaților în săli la examenul de Evaluare Națională 2021, permis în intervalul orar 8:00 – 8:30, s-a încheiat. Urmează 30 de minute de emoții.

Absolvenții claselor a VIII-a așteaptă să vadă ce subiect vor avea de rezolvat. Varianta de examen va ajunge în centre la ora 9:00.

Candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

24-06-2021
05:00

Începe accesul în sălile de examen la proba de matematică de la Evaluarea Națională

Cresc emoțiile pentru cei peste 130 de mii de elevii care, joi, dau proba scrisă la matematică de la Evaluarea Națională.

În intervalul orar 8:00 – 8:30, elevii au început să intre în sălile de examen în cele peste 3.850 de centre din țară.

Apoi, de la ora 9:00, aceștia vor primi subiectele. Vor avea la dispoziție 120 de minute pentru a le rezolva.

Examenul de Evaluare Națională a început marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfăşura proba la matematică. Proba la limba şi literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.

Dimineața zilei de joi, 24 iunie, marchează cea de-a doua probă de la Evaluarea Națională 2021, proba la matematică. Luni a avut loc proba la limba și literatura română, iar vineri, în data de 25 iunie, elevii ce fac parte din minorități etnice vor susține și proba la limba maternă.

Examenul are startul programat la ora 9:00, așa cum se întâmplă de obicei în cazul acestor testări finale. Elevii pot intra în săli între 8:00 – 8:30, pentru ca fiecare să aibă suficient timp să își găsească locul și să se pregătească pentru subiecte. Ulterior începerii examenului, aceștia au la dispoziție două ore pentru a finaliza rezolvarea subiectelor.

ADVERTISEMENT

Ce subiecte au picat la matematică la Evaluarea Națională 2021

Subiectele propuse pentru rezolvare la Matematică la Evaluarea Națională 2021, iar pe edu.ro vor fi publicate oficial. FANATIK îți va prezenta subiectele imediat ce vor fi disponibile.

Evaluarea Națională 2021 – calendarul examinării finale

  • 7 – 11 iunie a fost perioada de înscriere la examenul final
  • 22 iunie a fost ziua primei probe scrise, la limba și literatura română
  • 24 iunie este ziua susținerii probei la matematică
  • 25 iunie este data examenului pentru limba și literatura maternă
  • În 29 iunie, unitățile școlare afișează rezultatele la Evaluarea Națională
  • Tot în 29 iunie (orele 16:00 – 18:00) și în 30 iunie (08:00 – 12:00) vor putea fi depuse contestații
  • Soluționarea contestațiilor are loc între 29 iunie și 4 iulie
  • 4 iulie este data afișării rezultatelor finale la Evaluarea Națională
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știe elevii despre proba la matematică

În cazul probei scrise la matematică, elevii trebuie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră. În cazul schemelor și desenelor, poate fi folosit creion negru.

De asemenea, tot pentru realizarea desenelor, pot fi folosite și instrumentele specifice. Este interzisă, însă, folosirea mijloacelor de calcul. Desigur, sunt interzise și telefoanele mobile, care vor fi depozitate separat în timpul examenului.

ADVERTISEMENT

În cazul răspunsurilor de la subiectele I sau II, acestea pot fi corectate prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea unui nou răspuns pe care elevul îl consideră corect.

Nu în ultimul rând, elevii pot face marcaje pe figurile geometrice, atât cu stilou sau pix de culoare albastră, cât și cu creionul negru.

ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională sub semnul pandemiei

Pentru ca examenele finale să poată fi susținute în condiții de siguranță, fiecare unitate de învățământ va crea circuite funcționale demarcate cu benzi vizibile. Astfel, elevii vor avea un traseu clar de la intrare până în clasă și apoi din clasă până la ieșire.

Dacă există posibilitatea, este recomandat ca școlile și liceele să pună la dispoziție mai multe intrări și ieșiri pentru accesul elevilor. Dacă nu este posibil, trebuie măcar respectată distanțarea fizică, de cel puțin un metru, între elevii care intră sau ies în și din unitatea de învățământ.

De asemenea, Ministerul Educației recomandă elevilor să evite formarea de grupuri mari în curtea școlii sau în afara unității de învățământ, înainte și după examen.

Fiecare elev își va dezinfecta mâinile la intrare și va primi și o mască de protecție, în caz că are nevoie.

Culoarele de acces vor fi dezinfectate regulat, astfel încât să fie minimizat riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT