News

Subiectele capcană de la proba de matematică a Evaluării Naționale! Un reputat profesor s-a arătat nemulțumit de câteva probleme

17.06.2020 | 12:04
Proba de matematică a Evaluării Naționale, subiecte care ar putea să le dea bătăi de cap elevilor. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Au existat mai multe subiecte capcană la proba de matematică a Evaluării Naționale! Conform profesorului Leon Dinculescu, specialist în domeniu, câteva cerințe ar putea să-i inducă în eroare pe elevi.

Autor al mai multor culegeri de matematică, Dinculescu crede că Ministerul trebuia să le solicite elevilor să rezolve alt gen de subiecte.

ADVERTISEMENT

„La subiectul II cu 3 problema aceasta se putea rezolva în două moduri, fie cu ecuație și atunci e mai simplă, dar mulți copii sunt tentați să noteze cu a și cu b sau cu x și cu y pe Ana și Maria din cerință.

Proba de matematică a Evaluării Naționale, subiecte care ar putea să le dea bătăi de cap elevilor

Mulți sunt tentați să pună în sisteme și ei n-au făcut sisteme la clasa a 8-a. Ele se învață, într-adevăr, dar la clasa 7-a.  Cei din seria aceasta n-au făcut sisteme și mulți vor fi tentați să pună în sistem.

ADVERTISEMENT

Așadar, subiectul acesta este puțin derutant. Problema se putea rezolva și prin ecuație, evident, și atunci puteau să-l facă toți. Să vedeți că, deși în aparență simplu, mulți vor greși la acest subiect 3”, a spus pentru FANATIK profesorul Leon Dinculescu.

„La subiectul III distanța dintre două plane paralele. S-a insistat, într-adevăr, pe plane paralele la clasă, este corect, dar nu prea știu ei ce înseamnă această distanță, mai ales copiii ăia amărâți, de la țară, ăia de unde să știe?

ADVERTISEMENT

Și examenul este și pentru ei. Ei știu săracii mai mult…nimic. Mai bine dădeau unghiul dintre o dreaptă și un plan, mai bine dădeau să demonstreze că o dreaptă e perpendiculară pe un plan”, a mai spus cadrul didactic.

„La subiectul II punctul 4 este une xercițiu cu foarte mulți radicali. Eu mă întreb ca profesor la ce folosește acest exercițiu după o perioadă de pandemie. Adică ce urmăresc eu ca minister prin afișarea acestui exercițiu.

ADVERTISEMENT

Mie îmi trebuie un asemenea exercițiu? Copilul trebuie să știe cât înseamnă 5 la sută, 10 la sută dintr-un salariu, dintr-o sumă, asta e o caricatură pur și simplu cu radicali”, a mai zis Leon Dinculescu.

„S-a dat la exercițiul II punctul 5 unul care, într-adevăr, expresiile se pot face, dar de ce trebuie să demonstrez eu ca elev asta? La ce îmi folosește mie, ca elev, asta în viața.

Dacă cei din Minister s-ar fi putut transforma în gândirea unui elev, să știți că subiectele ar fi fost altele. Ei au vrut să-și etaleze știința, ca ei nu mai e nimeni și cam atât”, a mai spus profesorul

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni