News

Subiectele de la Evaluarea Națională alese din lista celor învățate la școală, nu în online.”Și elevii care n-au învățat prea mult pot lua o notă bună”

15.06.2020 | 13:14
Subiectele de la Evaluarea Nationala alese din lista celor invatate la scoala nu in onlineSi elevii care nau invatat prea mult pot lua o nota buna
ADVERTISEMENT

Subiectele de la Evaluarea Națională au fost alese din lista celor învățate la școală, nu în timpul orelor desfășurate în online. Aceasta a fost găselnița Ministerului Educației în tentativa de a împăca pe toată lumea.

De altfel, profesorii spun că prea puține au rămas neacoperite în timpul școlii normale și că, mai degrabă, în online s-au repetat și fixat anumite cunoștințe.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care cadrele didactice au mers pe ideea că examenul a fost unul ușor. Atât de ușor încât chiar și elevii care n-au fost tocmai pregătiți ar putea să ia o notă frumușică.

Fără subiecte de la școala online la Evaluarea Națională, proba de limba și literatura română

„Chiar acum m-am uitat peste subiecte. Sunt unele ușoare, trebuie să recunoaștem, sunt unele accesibile pentru toată lumea, pentru toți elevii. Probabil că s-a ținut cont și de această perioadă dificilă, o perioadă grea pentru toată lumea. Dar, să fim serioși, de data aceasta discutăm despre subiecte ușoare.

ADVERTISEMENT

Elevii care au învățat pentru acest examen nu au de ce să-și facă probleme, sunt exerciții și cerințe chiar ușoare. Și cred că și elevii care poate nu s-au pregătit foarte bine pot să treacă cu bine peste acest examen. Cu puțină atenție în timpul examenului o notă de 5-6 poate să vină chiar ușor, acesta este adevărul.

Discutăm despre genul epic, ce să mai vorbim. Sunt lucruri pe care elevii le-au studiat prin clasa a 5-a, unele chiar prin clasa a 4-a, sinonime, diftong. Atenția ți-ar putea aduce o notă bună”, a spus Mihaela David, profesoară de limba și literatura română pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Subiectul este unul de dificultate medie, nu a fost unul de dificultate ridicată. Ușor spre mediu. Totul s-a făcut la școală. Garantat s-a făcut la școală”, ne-a zis și Alina Elena Ene, de asemenea cadru didactic

„Subiectele sunt super ok, din punctul meu de vedere sunt accesibile. Gradul de dificultate a fost normal. Subt subiecte care s-au făcut încă de când copiii erau la școală. Nu cred să ridice ceva probleme.

ADVERTISEMENT

Au fost accesibile tuturor copiilor. Nu există subiecte dificile, eu nu le-am sesizat, dar e relativ. Depinde de pregătirea copilului, eu n-am sesizat nicio capcană. Un elev care nu a învățat foarte mult ar putea să prindă o notă bună”, a afirmat și Florența Novac, profesoară de limba și literatura română

ADVERTISEMENT