News
notix pixel id

Subiectele de la Evaluarea Națională alese din lista celor învățate la școală, nu în online.”Și elevii care n-au învățat prea mult pot lua o notă bună”

15.06.2020 | 13:14
Subiectele de la Evaluarea Națională alese din lista celor învățate la școală, nu în online.
Fără subiecte de la școala online la Evaluarea Națională, proba de limba și literatura română. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Subiectele de la Evaluarea Națională au fost alese din lista celor învățate la școală, nu în timpul orelor desfășurate în online. Aceasta a fost găselnița Ministerului Educației în tentativa de a împăca pe toată lumea.

De altfel, profesorii spun că prea puține au rămas neacoperite în timpul școlii normale și că, mai degrabă, în online s-au repetat și fixat anumite cunoștințe.

Drept pentru care cadrele didactice au mers pe ideea că examenul a fost unul ușor. Atât de ușor încât chiar și elevii care n-au fost tocmai pregătiți ar putea să ia o notă frumușică.

ADVERTISEMENT

Fără subiecte de la școala online la Evaluarea Națională, proba de limba și literatura română

„Chiar acum m-am uitat peste subiecte. Sunt unele ușoare, trebuie să recunoaștem, sunt unele accesibile pentru toată lumea, pentru toți elevii. Probabil că s-a ținut cont și de această perioadă dificilă, o perioadă grea pentru toată lumea. Dar, să fim serioși, de data aceasta discutăm despre subiecte ușoare.

Elevii care au învățat pentru acest examen nu au de ce să-și facă probleme, sunt exerciții și cerințe chiar ușoare. Și cred că și elevii care poate nu s-au pregătit foarte bine pot să treacă cu bine peste acest examen. Cu puțină atenție în timpul examenului o notă de 5-6 poate să vină chiar ușor, acesta este adevărul.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre genul epic, ce să mai vorbim. Sunt lucruri pe care elevii le-au studiat prin clasa a 5-a, unele chiar prin clasa a 4-a, sinonime, diftong. Atenția ți-ar putea aduce o notă bună”, a spus Mihaela David, profesoară de limba și literatura română pentru FANATIK.

„Subiectul este unul de dificultate medie, nu a fost unul de dificultate ridicată. Ușor spre mediu. Totul s-a făcut la școală. Garantat s-a făcut la școală”, ne-a zis și Alina Elena Ene, de asemenea cadru didactic

ADVERTISEMENT

„Subiectele sunt super ok, din punctul meu de vedere sunt accesibile. Gradul de dificultate a fost normal. Subt subiecte care s-au făcut încă de când copiii erau la școală. Nu cred să ridice ceva probleme.

Au fost accesibile tuturor copiilor. Nu există subiecte dificile, eu nu le-am sesizat, dar e relativ. Depinde de pregătirea copilului, eu n-am sesizat nicio capcană. Un elev care nu a învățat foarte mult ar putea să prindă o notă bună”, a afirmat și Florența Novac, profesoară de limba și literatura română

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri