News

Subiectele la Limba şi Literatura Română la BACALAUREAT

Elevii de clasa a XII-a susţin astăzi proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul Edu.ro posibile variante de subiecte. Astăzi, elevii de la uman au...
29.06.2015 | 12:16
Subiectele la Limba si Literatura Romana la BACALAUREAT

Elevii de clasa a XII-a susţin astăzi proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul Edu.ro posibile variante de subiecte. Astăzi, elevii de la uman au primit romanul interbelic.

Elevii au spus că subiectele au fost mai uşoare ca anul trecut. La profilul real, la primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere din care să scoată antonime şi sinonime. La al doilea subiect ei, aceştia trebuiau să scrie un text argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă. La al treilea subiect au de făcut o caracterizare a unui personaj la alegere din opera lui Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu.

CLICK PE GALERIA FOTO PENTRU A VIZUALIZA SUBIECTELE LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA

 

Elevii care au susţinut proba scrisă la limba română, la profilul uman au avut la primul punct să analizeze un text dramatic (rolul virgulei, antonime, sinonime etc). La punctul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre rolul scriitorilor într-o societate. La punctul al treilea au avut de făcut o analiză privind relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.

Probele scrise de la bacalaureat încep luni cu testul la limba şi literatura română, care va fi susţinut de aproape 150.000 de candidaţi, cu subiecte diferite la profilul umanist faţă de cel real.

Lucrările vor fi corectate, pentru prima dată, în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul.

Sursă: www.digi24.ro

Tags: