News

Subiectele la Matematică pentru Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a. Cum puteai lua o notă foarte bună. Update

Descoperă subiectele la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2024, clasa a VIII-a! Ce a picat, de fapt, la cea de-a doua probă a examenului
27.06.2024 | 09:00
Subiectele la Matematica pentru Evaluare Nationala 2024 clasa a VIIIa Cum puteai lua o nota foarte buna Update
Subiectele la Matematică pentru Evaluare Naţională 2024. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Subiecte matematică pentru Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a, adică multe nopți nedormite. Atât din partea elevilor, cât și a părinților. Acum a venit momentul să aflați ce ați făcut la examen. De asemenea, vei vedea și cum puteați lua o notă mare la această probă.

UPDATE, ORA 09.00
START JOC

A început examenul, proba de matematică a Evaluării Naționale este în plină desfășurare. Elevii au subiectele în față, din acest moment trebuie să le rezolve. Vor fi câteva ore lungi pentru părinți, ore dificile.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să vă speriați, vă arăt imediat ce subiecte au primit. Colegii mei din departamentul Educație lucrează deja la ele, le vom publica în doar câteva minute

UPDATE, ORA 08.50
10 minute până la start joc

În acest moment subiectele sunt în clase. Elevii s-au așezat în bănci, în timp ce profesorii supraveghetori știu deja ce au de rezolvat copiii. La prima vedere există câteva capcane, câteva puncte asupra cărora elevii trebuie să-și îndrepte atenția.

ADVERTISEMENT

Nu este un capăt de țară, nu era nevoie de un studiu aprofundat. Cu o atenție sporită nu trebuie să existe punct pe care elevii să nu-l rezolve.

În doar câteva minute am să vă dau toate subiectele. Stați alături de noi

UPDATE, ORA 08.30
Nimeni nu mai are voie să intre în sala de examen

Din acest moment elevii care au întârziat, din păcate, au pierdut examenul. Nimeni nu mai are voie să intre în sală.

ADVERTISEMENT

Vă putem spune deja, la fel cum am făcut-o la proba de limba română, adică primii, că subiectele nu sunt înfiorătoare. Cine s-a pregătit, cine a fost atent în clasă ar putea să obțină o notă bună

În curând o să vă spunem totul

UPDATE, ORA 08.15
Aproape de start joc la examen. Subiectele sunt multiplicate

În acest moment aproape toți elevii de clasa a 8-a din România au intrat în școli. Și-au găsit locul repartizat, s-au așezat în bănci și așteaptă cu emoție subiectele pentru proba de matematică a Evaluării Naționale

ADVERTISEMENT

Știu deja ce urmează să se întâmple. Traseul subiectelor este același ca la proba de limba română. Sunt în clase și profesorii supraveghetori, dar, cel mai important, subiectele sunt multiplicate și în scurt timp vor pleca spre sălile de examen

UPDATE, ORA 08.00
Elevii au intrat în clasă, subiectele sunt în școli

Din acest moment rămânem numai noi, părinții. Elevii au început să intre în clase. Au 30 de minute la dispoziție să își găsească locul. Ne pregătim, așadar, pentru debutul examenului.

Subiectele sunt în școli, au ajuns în fiecare unitate de învățământ din România. Am tras deja cu ochiul și avem câteva vești bune.

Vă spunem imediat

UPDATE, ORA 07.50

Pentru că tot este la modă echipa națională de fotbal, vă readucem aminte și de mesajul tricolorilor trimis chiar din Germania pentru toți elevii care susțin Evaluarea Națională.

Chiar autorul golului de aseară, gol care ne-a calificat în optimile EURO 2024, Răzvan Marin a fost cel care a dorit să le transmită câteva cuvinte copiilor înaintea primului examen major din viața lor

UPDATE, ORA 07.40
Cu ce au voie elevii să intre în sala de examen la proba de matematică, Evaluare Națională 2024

Există câteva reguli cât se poate de clare și la proba de matematică a Evaluării Naționale 2024. Astfel, în curând o să vă spun ce este interzis cu desăvârșire. Pentru moment vă explic faptul că elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid.

Vorbim aici despre carte de identitate sau certificat de naștere, în cazul în care elevul nu a împlinit 14 ani.

De asemenea, copiii pot avea la ei instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră. Doar așa pot fi redactate lucrările scrise. Totodată, pentru executarea schemelor şi a desenelor se poate folosi şi un creion negru, creion care este permis la intrarea în sală

UPDATE, ORA 07.30
Când intră elevii în sala de examen

Vă readuc aminte că proba de matematică a Evaluării Naționale se desfășoară pe același tipar ca cea de la limba română. Așadar, fără nici măcar o excepție, accesul elevilor în unităţile de învăţământ este permis în intervalul orar 8.00 – 8.30. Nimeni nu intră mai devreme și, mare atenție, nici măcar un copil nu mai poate intra peste această oră.
Nu întârziați, fiți punctuali

UPDATE, ora 07.20.
Ghid complet pentru proba de matematică

Bună dimineața,
numele meu este Cătălina Petrache și voi sta alături de dumneavoastră, elevi, părinți, bunici în această zi. Am să vă ofer toate detaliile legate de proba de matematică a Evaluării Naționale, dar, mai ales, subiectele care au picat.
Deocamdată vă pot spune că acestea au plecat deja de la Ministerul Educației și vor ajunge în scurt timp în toate școlile din țară, școli în care se desfășoară a doua probă a examenului de Evaluare Națională, proba de matematică

Subiecte la matematică la Evaluare Națională 2024

Evaluarea Națională 2024 a început marți, 25 iunie, cu prima probă, cea la Limba și Literatură Română. Astăzi, elevii vor susține proba la Matematică, iar vineri, pe 28 iunie, se va desfășura cea la Limba Maternă.

Absolvenții claselor a VIII-a au la dispoziție două ore pentru a rezolva cele trei subiecte la Matematică, compuse din mai multe exerciții. Vor fi acordate zece puncte din oficiu. Este important de menționat că nici în acest an nu va fi luată în calcul media claselor gimnaziale pentru admiterea la liceu.

Subiectele la matematică primite la simularea Evaluării Naționale 2024

Simularea la Matematică, la Evaluarea Națională, a avut loc, în 2024, la data de 6 februarie. Astfel, elevii și-au putut testa cunoștințele, fără ca notele obținute să le influențeze media anuală.

Rezultatele de la simulare pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a copiilor ori părinților. De asemenea, aceste note nu pot fi contestate și nu sunt făcute publice, potrivit Ministerului Învățământului.

Ca în fiecare an, elevii au avut de rezolvat trei subiecte la simularea de la Matematică. Cele trei subiecte principale au fost formate, în total, din 18 exerciții. Primele două au fost tip grilă, iar în cazul celui de-al treilea subiect elevii au avut de rezolvat anumite probleme.

Subiectele la matematică primite la simularea din 2024 pot fi văzute AICI.

Ce subiecte au primit elevii la matematică la Evaluare Națională de anul trecut

La Evaluarea Națională din 2023 a fost extrasă varianta 1 la proba de Matematică. Elevii au trecut prin trei subiecte, iar profesorii declarau, la vremea respectivă, că acestea nu au fost grele, cu excepția problemei 5 de la subiectul al III-lea, care a fost mai dificilă.

Potrivit edupedu.ro, doar două dintre exercițiile de anul trecut au fost mai puțin abstractizate. De exemplu, la prima cerință din subiectul al III-lea, elevii au fost puși să justifice de ce suma dintre vârsta Mariei și a tatălui ei nu va fi de 60 de ani peste doi ani.

Totodată, la problema 6 de la primul subiect, absolvenții claselor a VIII-a au avut de interpretat o diagramă simplă. Restul exercițiilor nu au conținut elemente care să țină de aplicabilitatea materiei în viața de zi cu zi, așa cum arată interpretarea publicată de Edupedu.ro.

Subiectele la proba de matematică a Evaluării Naționale din 2023 pot fi consultate AICI.

Cât timp au la dispoziție elevii pentru a rezolva subiecte la matematică la Evaluare Națională 2024

Fiecare probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale va avea o durată de 120 de minute. Astfel, elevii vor avea două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele la matematică, la Evaluarea Națională din 2024.

Trebuie specificat faptul că cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim, nu pot părăsi sala de examen înainte să treacă măcar o oră de la debutul probei. De asemenea, candidații nu pot primi subiectele în momentul în care părăsesc clasa de examen.

„În situații obiective, neimputabile candidaților, în care, în timpul probei scrise, este luată decizia anulării și a rescrierii lucrării, se poate prelungi timpul destinat redactării, cu cel mult o oră”, se arată în Ordinul nr. 6.155 al Ministerului Educației, din 31 august 2023.

Cum se rezolvă subiectele de matematică la Evaluarea Națională 2024. Sfaturi utile pentru elevii de clasa a VIII-a

Baremul de corectare privind subiectele la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024 vor fi publicate, cel mai probabil după ora 15:00, așa cum se întâmplă în fiecare an. Tot atunci vor apărea și informații privind rezolvarea exercițiilor și problemelor.

Elevii trebuie să știe că nu au voie să intre în sala de examen cu obiecte precum ghiozdane, manuale, cărți, ciorne, căști, telefoane, etc. De asemenea, candidații trebuie să știe că răspunsurile pot fi corectate prin tăiere cu o linie orizontală și încercuind o altă variantă.

În cazul figurilor geometrice, marcajele și completările pot fi făcute cu creion sau pix ori stilou de culoare albastră. Totodată, realizarea figurilor geometrice trebuie făcută în spațiul destinat acestora cu creion/ pix sau stilou de culoare albastră.

Calendar Evaluare Națională 2024

Înscrierile la Evaluarea Naţională 2024 au debutat la data de 11 iunie. Așa cum precizam, prima probă, la Limba și Literatura Română, s-a desfășurat marți, 25 iunie, Evaluarea continuând cu cea de la Matematică, de astăzi.

Vineri, 28 iunie, urmează proba susținută la Limba Maternă. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 3 iulie. Contestațiile pot fi depuse în această zi (3 iulie, între orele 16:00-19:00), dar și pe 4 iulie (între orele 08:00-12:00).

Între 4 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, urmând ca la data de 9 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2024

Și în 2024, media claselor gimnaziale nu va mai fi luată în calcul pentru admiterea la liceu. Se va ține cont de media generală a elevilor la Evaluarea Națională, fiind calculată ca medie aritmetică a notelor luate la probe.

Nu se va face o rotunjire a mediei. În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați ținându-se cont de următoarele reguli, potrivit ordinului nr. 6.154 din 31 august 2023.

„a) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

b) nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale;

c) nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale;

d) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor art. 10 din Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011 – 2012. Aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011 – 2012, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale”.

Calendar admitere liceu 2024

Pe lângă emoțiile din zilele examenelor, elevii vor trece printr-o situație similară până când vor afla la ce liceu au fost repartizați. Fișele de înscriere vor fi completate în zilele 11-12, respectiv 15-22 iulie 2024.

Mai exact, în perioada 11 – 12, 15 – 19 iulie 2024 va avea loc introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere. În aceste zile va fi verificată corectitudinea datelor.

Termenul limită pentru a transmite bazele de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean, respectiv al Capitalei este de 22 iulie. Corectarea erorilor din bazele de date se va face la data de 23 iulie.

Astfel, candidații vor afla la ce licee au fost repartizați pe 24 iulie 2024. În perioada 25 – 30 iulie vor trebui să se prezinte la unitățile de învățământ pentru a depune dosarele de înscriere. Locurile rămase libere în cadrul liceelor vor fi transmise de unitățile de învățământ pe 30 iulie.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania...
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania și scuipă gloanțe!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Românii care riscă să rămână fără pensie. Trebuie să depună acest document
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca...
Medana a dat jos 7 kg în 3 săptămâni. Arată de vis, ca un adevărat model. Dieta MINUNE ținută de soția lui Alin Oprea. E foarte UȘOARĂ!
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”