News

Submarin cu 53 de oameni la bord, dispărut în Indonezia după un exercițiu militar

21.04.2021 | 16:59
Submarin cu 53 de oameni la bord disparut in Indonezia dupa un exercitiu militar
ADVERTISEMENT

Alertă pe mare în Indonezia. Un submarin cu 53 de persoane la bord a fost dat dispărut în largul coastei Bali, în urma unui exercițiu militar al marinei indoneziene. 

În acest moment, autorităţile de la Jakarta anunță că marina militară caută submarinul și dorește ajutor din partea Australiei și a statului Singapore în acest demers.

ADVERTISEMENT

Potrivit BBC, submarinul era implicat într-un exercițiu cu trageri de torpile în apele de la nord de insula Bali, dar nu a mai transmis rezultatele exercițiului, așa cum trebuia, a precizat amiralul Julius Widjojono.

Alertă în Indonezia! Submarin cu 53 de oameni la bord, dat dispărut după un exercițiu militar

Un submarin care aparține Indoneziei a dispărut miercuri în largul coastei Bali. La bordul acestuia erau 53 de persoane. Autoritățile au declarat că s-au demarat căutările și a fost cerut sprijin din partea marinei Australiei și a statului Singapore.

ADVERTISEMENT

”Căutăm în apele Bali, la 96 km depărtare de ţărm. În submarin se aflau 53 de persoane. Cunoaștem foarte bine zona, este extrem de adâncă”, a declarat amiral Julius Widjojono pentru agenția de presă AFP, anunță sursa citată anterior.

Un purtător de cuvânt al marinei militare a declarat că submarinul a dispărut în timpul unui exercițiu cu torpile, la nord de insula Bali.

ADVERTISEMENT

Oficiali de la Jakarat au mai spus că submarinul nu a reușit să transmită rezultatele, așa cum era de așteptat. Contactul cu submarinul s-a pierdut miercuri la 4:30 a.m.

Submarinul dispărut în Indonezia, construit în anul 1978

O sursă din marina indoneziană a declarat pentru ABC News că submarinul a fost ultima dată în contact cu paza de coastă în jurul orei 3 dimineața, când i s-a acordat permisiunea de scufundare.

ADVERTISEMENT

Marina se aștepta ca echipajul să se înregistreze înainte de apărea în jurul orei 6 dimineața locale pentru un exercițiu de flotilă. Nu a mai dat însă niciun semnal.

Submarinul de tipul KRI Nanggala 402 a fost construit în Germania, în 1978, având o viteză de 21,5 noduri. Nava de 1.395 de tone a fost modernizată în Coreea de Sud, lucrările fiind încheiate în 2012, potrivit sursei citate.

Nava dată dispărută miercuri este una dintre cele cinci submarine operate de Indonezia în acest moment.

ADVERTISEMENT