Submarinele Rusiei, provocări la adresa României

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
19/02/2015, 14:43
Submarinele Rusiei, provocări la adresa României

Rusia a intensificat în ultimele luni manevrele specifice Războiului Rece. Marea Baltică, Marea Nordului şi Marea Neagră au fost adesea scena provocărilor avionelor de luptă ruseşti, acţiuni pe care NATO le-a calificat drept “agresiuni”. La fel de consistentă, dar mai puţin cunoscută publicului, este activitatea submarinelor ruseşti la graniţele ţărilor NATO, atrage atenţia preşedintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, Alexandru Cumpănaşu.

Ruşii joacă foarte agresiv în momentul de faţă şi nici măcar Marea Neagră nu mai este un regim sigur, a declarat Alexandru Cumpănaşu pentru DC News, care a subliniat că submarinele Rusiei, parte a flotei staţionate în Crimeea, se apropie periculos de mult de limitele teritoriale ale României.

După retragerea trupelor şi cucerirea Ucrainei, a început o ofensivă Serbia-Ungaria pe care am şi prevăzut-o în analizele anterioare pentru DC News. Rusia are o politică extrem de agresivă în sensul provocării statelor NATO prin survolarea spaţiilor aeriene ale statelor membre cu avioane de luptă, dar şi activităţi ale submarine ruseşti, inclusiv în Marea Neagră, la limita apelor teritoriale române”, spune şeful AID.

Citeşte mai mult pe www.dcnews.ro

Închide ×