Life

Substanța care ajută la reducerea obezității. Topește kilogramele în plus și reduce inflamația

Substanța care ajută la reducerea obezității și a inflamației. Contribuie la topirea kilogramelor în plus, iar efectele sunt uimitoare.
16.05.2024 | 16:42
Substanta care ajuta la reducerea obezitatii Topeste kilogramele in plus si reduce inflamatia
Substanța care ajută la reducerea obezității și a inflamației. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Substanța care ajută la reducerea obezității, dar și a inflamației. Contribuie la topirea kilogramelor în plus și poate fi foarte benefică pentru organism.

Substanța care ajută la reducerea obezității și a inflamației

Mentolul, sub forma de esteri mentilici, poate lupta împotriva inflamației și obezității, după cum a descoperit echipa de cercetare de la Universitatea de Științe din Tokyo, condusă de profesorul Gen-ichiro Arimura.

ADVERTISEMENT

Compușii au fost testați pentru efectele pe care le au asupra macrofagelor, adică celulele implicate în inflamație, și a celulelor grase. Potrivit cercetătorilor, aceștia reduc inflamația și împiedică acumularea grăsimii în corp.

Mai exact, compușii au acționat prin activarea proteinelor numite receptori X hepatic (LXR). Acestea reduc inflamația și țin sub control metabolismul grăsimilor.

ADVERTISEMENT

Au fost realizate experimente pe șoareci, iar cercetătorii au realizat că aceștia au luat mai puțin în greutate. Mai mult, au avut mai puține probleme de inflamație intestinală atunci când le-au fost administrați esteri mentilici.

Descoperirile făcute de cercetători ar putea ajuta în lupta pentru combaterea obezității și a inflamației cronice. Înainte ca acești compuși să fie utilizați ca tratament pentru oameni, trebuie făcute mai multe cercetări.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii din cadrul Universității din Tokyo au dezvoltat noi derivați ai mentolului pentru a crea un potențial tratament. Concluziile cercetării au fost publicate în jurnalul Immunology.

Mentolul este renumit pentru senzația de răcorire, dar și pentru mai multe utilizări terapeutice. Acesta ajută la ameliorarea durerilor și la reducerea inflamației.

ADVERTISEMENT

Echipa de la Universitatea de Științe din Tokyo a vrut să vadă dacă proprietățile benefice ale mentolului pot fi îmbunătățite prin modificare chimică. Aceștia s-au concentrat pe combinarea mentolului cu aminoacizi pentru a putea crea esteri mentilici.

Oamenii de știință au sintetizat mai mulți esteri mentilici diferiți. Efectele acestora asupra inflamației au fost testate în celulele imune, macrofage, care au un rol important în inflamație. Atunci când devin hiperactive, pot să contribuie la inflamația cronică, legată de anumite probleme de sănătate.

Cum acționează esteri mentilici, de fapt

Au fost descoperiți doi esteri mentilici specifici, MV și MI. Aceștia au avut efecte inflamatorii puternice în macrofage și au redus considerabil producția de molecule inflamatorii.

“Componentele funcționale ale plantelor care contribuie la sănătatea umană m-au intrigat întotdeauna. Descoperirea de noi molecule din materiale naturale a inspirat echipa noastră de cercetare să dezvolte acești derivați de aminoacizi ai mentolului”, a spus profesorul Arimura, potrivit dcmedical.ro.

MV și MI pot intra ușor în celule și pot să interacționez cu o proteină care se numește receptorul X hepatic (LXR). Acesta din urmă este ca un comutator principal pentru a regla inflamația și metabolismul lipidic în celule.

Atunci când e activat, răspunsurile inflamatorii pot fi reduse. Acești esteri mentilici se leagă de, dar și activează LXR. De altfel, lucrează cu acesta pentru reducerea inflamației.

În afară de faptul că au efecte antiinflamatorii, oamenii de știință au descoperit că MV și MI au avut și proprietăți care au ajutat la combaterea obezității.

Au fost făcute experimente cu celule de grăsime cultivate (adipocite). Capacitatea acestora de a acumula grăsime a fost inhibată de esterii mentilici. Acest lucru a fost realizat în combinație cu un proces numit adipogeneză. Mai exact, celulele de grăsime imature ajung să se dezvolte în celule mature de stocare a grăsimilor.

MV și MI au afectat etapa specifică a adipogenezei, care se numește expansiune clonală mitotică, independent de LXR. Echipa de cercetare a administrat șoarecilor o dietă bogată în grăsimi pentru a induce obezitatea.

Șoarecilor le-a fost administrat, de asemenea, un compus chimic numit sulfat de dextran sodic (DSS), care e o formă de inflamație intestinală.

Astfel, șoarecii tratați oraș cu MV și MI au înregistrat o creștere în greutate redusă, precum și depozite de grăsimi mai mici. De asemenea, au avut o colită mai puțin gravă, în comparație cu șoarecii care nu au fost tratați.

După acest experiment, cercetătorii au descoperit că esterii mentilici pot să combată obezitatea și inflamația într-un organism viu și nu doar în celule într-o probă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Umanitatea, tot mai aproape de „viața fără sfârșit”. Cercetările despre criogenare au intrat...
Umanitatea, tot mai aproape de „viața fără sfârșit”. Cercetările despre criogenare au intrat într-o altă etapă
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că...
Filmul crimei. Tânărul din Sibiu care și-a omorât iubita le-a spus anchetatorilor că era drogat şi gelos
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”