News

Succes românesc la Cannes! Filmul lui Porumboiu, „La Gomera”, aplaudat minute în șir. VIDEO

19.05.2019 | 16:02
Succes romanesc la Cannes Filmul lui Porumboiu La Gomera aplaudat minute in sir VIDEO

Avem parte de un nou succes românesc la Cannes! Filmul lui Porumboiu, „La Gomera” a fost aplaudat minute în șir de spectatori, la finalul proiecției. A fost, de altfel, premiera mondială a lungmetrajului selectat deja pentru competiția oficială. Mai mulți specialiști au precizat, la doar câteva minute, după ce s-a terminat filmul că ar fi, pur și simplu, un păcat ca acesta să nu aibă și o versiune în limba engleză.

Succes românesc la Cannes! Filmul lui Porumboiu, „La Gomera”, aplaudat minute în șir

Publicul s-a ridicat în picioare și a ovaționat minute în șir echipa filmului realizat de Cornel Porumboiu, fiul fostului patron al echipei de fotbal, FC Vaslui. Și actorul Vlad Ivanov, care are rol principal, a fost primit cu brațele deschise, acesta fiind considerat deja o mare vedetă a lumii cinematografiei. De remarcat că „La Gomera” reprezintă povestea unui poliţist român corupt, interpretat chiar de Ivanov.

Frumoasa Catrinel Mengia apare și ea, aceasta jucând rolul unei femei misterioasă care îl convinge pe polițist să ajute la eliberarea unui dubios om de afaceri. Ca să facă lucrul acesta, omul legii pleacă pe insula spaniolă Gomera unde trebuie să înveţe un limbaj arhaic, fluierat. În felul acesta, el va putea să comunice cu partenerii săi, fără să fie înţeles de poliţiştii care-l supraveghează. De aici și o multitudine de întâmplări spumoase.

„La Gomera”, omagiu pentru doi mari oameni de film

Oamenii de film au catalogat lungmetrajul lui Porumboiu drept un izvor nesfârşit de umor negru. Criticii sunt și ei fascinați de ce au văzut și spun că pelicula este presărată cu omagii discrete pentru Alfred Hitchcock şi John Wayne. „La Gomera”, al cincilea lungmetraj de ficţiune pe care îl realizează în carieră regizorul român, a fost selectat în competiţia celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

De remarcat că filmul pe care l-a realizat Cornel Porumboiu concurează pentru marele trofeu Palme d’Or cu lungmetraje concepute de cineaşti celebri ca Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach sau fraţii Dardenne.

 

 

Tags: