News

Suceava cere ridicarea carantinei, după ce numărul cazurilor de coronavirus s-a redus la jumătate

11.05.2020 | 19:21
Suceava cere ridicarea carantinei dupa ce numarul cazurilor de coronavirus sa redus la jumatate
ADVERTISEMENT

Au trecut 6 săptămâni de când Suceava a intrat în izolare totală, iar acum autoritățile locale vor ridicarea carantinei, după ce numărul de cazuri noi de coronavirus s-a redus la jumătate.

Suceava cere ridicarea carantinei

Autoritățile din Suceava au cerut, luni, ridicarea carantinei, la 6 săptămâni după ce aceasta a fost instituită în zonă, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Suceava, alături de alte 8 localități din jur, se află în carantină de 6 săptămâni, iar acum autoritățile locale cer ridicarea acestei măsuri.

Primarul din Suceava, Ion Lungu, spune că a sosit momentul ridicării carantinei, întrucât, în doar trei zile, numărul celor infectaţi a scăzut la aproape jumătate.

ADVERTISEMENT

”Numărul persoanelor active, aşa cum spune DSP, diferenţa dintre cei pozitivi şi cei vindecaţi este de 284, comparativ cu ultima cifră 402, cât era în data de 5.05.

Decizia aparține autorităților de la București

Dacă în data de 5.05 numărul persoanelor infectate la 1000 de locuitori era de 3,14, la data de vineri, 8.05 numărul a scăzut la 2,22 de persoane la 1000 de locuitori”, a declarat Ion Lungu.

ADVERTISEMENT

Prefectura Suceava a solicitat deasemeni ca măsura de carantină să fie ridicată pentru această zonă, motivând o propunere venită de la DSP, chiar dacă județul din regiunea Moldovei are în continuare cel mai mare număr de cazuri înregistrate pe teritoriul României.

“Propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava nr. 12469/11.05.2020, susţinută de argumente tehnice de specialitate şi medicale, de natură epidemiologică, care evidenţiază trendul pozitiv al evoluţiei infecţiilor cu COVID -19 în judeţul Suceava în perioada 26.04.2020- 11.05.2020, a fost de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor 8 localităţi limitrofe, fiind supusă analizei membrilor CJCCI Suceava”, a transmis printr-un comunicat Prefectura Suceava.

ADVERTISEMENT

Propunerea DSP Suceava a fost analizată şi transformată într-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care urmează să fie trimisă către autorităţile centrale de la Bucureşti.

Suceava și alte 8 comune din zonă au fost introduse în carantină în urmă cu aproximativ 6 săptămâni, prin Ordonanţa Militară numărul 6.

ADVERTISEMENT