News

Suceava impune folosirea măștilor de protecție în spațiile publice! Alte patru județe au luat această decizie

06.04.2020 | 15:25
Suceava impune folosirea mastilor de protectie in spatiile publice Alte patru judete au luat aceasta decizie
ADVERTISEMENT

Suceava intră pe lista județelor unde se impune folosirea măștilor de protecție în spațiile publice. Astfel, județul din nordul țării devine al cincilea care ia această măsură după Galați, Maramureș, Vaslui și Iași.


UPDATE, ora 15:25. A venit şi rândul judeţului Bacău să impună populaţiei folosirea măştilor de protecţie pe stradă. Măsura intră în vigoare marţi:

ADVERTISEMENT

”Pe fondul crizei de măşti, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie exclusiv măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate şi călcate, pentru a asigura o protecţie sporită”, a mai transmis Prefectura Bacău.

”Este o hotărâre prin care limităm răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus, în caz de tuse sau strănut. Ne protejăm şi pe noi, şi pe cei din jurul nostru. În cazul în care o persoană aflată într-un spaţiu public este infectată, dar nu prezintă simptome, purtarea unui mijloc de protecţie reduce riscul răspândirii”, a precizat prefectul Liviu Miroşeanu, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, în judeţele Galaţi, Maramureş, Vaslui, Botoşani, Iaşi şi Bacău oamenii care ies din locuinţe trebuie să poarte măşti de protecţie.


Suceava impune folosirea măștilor de protecție în spațiile publice!

Decizia a fost luată de Consiliul Județean pentru Situații de Urgență. Astfel, persoanele care nu vor avea mijloace de protecție minimale nu vor fi primite în instituțiile și spațiile publice, dar nici în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Această decizie intră în vigoare de luni, 6 aprilie. Începând de luni, se va restricționa și circulația mașinilor în zona Spitalului Județean Suceva. Excepție vor face riveranii, mașinile instituțiilor publice și a agenților economice.

Accesul pietonilor, restricționat în zona spitalului Suceava!

Și accesul pietonilor în zona Spitalului Județean va fi restricționat, de luni, cu excepția angajaților instituțiilor publice, agenților economici, riveranilor, persoanelor care se prezintă cu urgențe la spital.

ADVERTISEMENT

Suceava este focarul pandemiei de coronavirus din România. Dintre cele 3864 de cazuri confirmate de infecții cu COVID-19 din țara noastră, 1215 cazuri sunt înregistrate în Suceava.

De altfel, Suceava este primul oraș din țară care a intrat în carantină totală, măsură anunțată de Ministrul de Interne, Marcel Vela, într-o ordonanță militară. Ulterior, pe această listă s-a adăugat și orașul Țăndărei din Ialomița.

Galați, Maramureș, Vaslui și Iași, celelalte județe care a impus folosirea măștilor de protecție

Decizia de a purta măști de protecție ale feței și nasului a fost luată și în alte județe. Galați, Maramureș, Vaslui și Iași au recurs la această soluție, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

“În mijloacele de transport în comun din judeţul Iaşi, precum şi în toate spaţiile publice închise (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice etc.) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este obligatorie.

Aceste mijloace de protecţie constau în: măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte articole vestimentare etc. Administratorii şi deţinătorii locaţiilor enumerate la punctul anterior nu vor permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi în spaţiile enumerate (…) fără mijloacele de protecţie menţionate”, se menţionează în decizia Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT