Sucul natural care are o mulțime de beneficii pentru organism. Combate constipația și protejează inima. Chiar dacă se găsește și în comerț, românii nu îl cumpără prea des.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că sucurile din fructe sunt adevărate bombe de vitamine. Nutriționiștii recomandă consumul lor cât mai des, date fiind beneficiile pe care le au pentru organism.
Toate sucurile de fructe sunt bune, ba chiar unele dintre ele sunt capabile să vindece unele afecțiuni. Din această categorie face parte și cidrul de mere, cunoscut pentru proprietățile sale benefice sănătății organismului.
Cidrul de mere conține potasiu și fibre, iar consumul lui protejează inima. De asemenea, datorită faptului că este o sursă bogată de fibre, cidrul de mere reduce nivelul de colesterol rău din sânge.
Pe lângă fibre și potasiu, cidrul de mere mai conține și pectină, esențială pentru buna funcționare a inimii. Studiile recente au demonstrat faptul că pectinele din fructe reduc inflamația cardiovasculară și împiedică cicatrizarea cardiacă.
Consumat cu regularitate, cidrul de mere ajută la reglarea tranzitului intestinal și este considerat remediul natural împotriva constipației. De asemenea, datorită potasiului din componență, cidrul de mere are efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.
Cidrul de mere se găsește în comerț, dar poate fi preparat cu ușurință și acasă. Pentru asta, ai nevoie de 500 de grame de zahăr, 4 kilograme de mere golden și scorțișoară.
Pentru început, se spală foarte bine merele și se scoate cotorul. Apoi, se storc în storcător, iar sucul obținut se trece printr-un tifon.
După ce s-a strecurat foarte bine, în sucul obținut se pune cantitatea se zahăr, după care totul se transferă într-un borcan de sticlă. Este esențial să fie introdus un furtun cu un capăt în borcan și cu unul în alt vas, pentru a elimina surplusul în timpul fermentării.
Pentru ca cidrul de mere să iasă așa cum trebuie, borcanul trebuie depozitat într-un loc răcoros. În maxim 3 săptămâni, fermentarea este gata, ceea ce înseamnă că poți trage cidrul și-l poți pune în sticle.Pentru un gust mai mult, se recomandă ca, în timpul fierberii lui, să pui 2 batoane de scorțișoară la un litru de cidru.
În comerț, există o mulțime de variante de cidru de mereu. În funcție de preferințe și de bugetul disponibil, este aproape imposibil să nu găsești ceva pe placul tău.
O sticlă de cidrul poate costa 25 de lei, dar sunt și variante mai scumpe. Totuși, amatorii de cidru de mere trebuie să știe că acest suc vine la pachet și cu un dezavantaj. În ciuda nutrienților, cidrul de mereu conține foarte mult zahăr.